HULEVEDEN KIERRÄTYS MAAHAN TAKAISIN ON JÄRKEVIN JA YMPÄRISTÖLLE PARAS RATKAISU PITÄJÄNMÄEN MARTTILASSA

Hulevesikierroksella HSY:n, Helsingin kaupungiun ja Terrawisen kanssa Pitäjänmäen Marttilassa.

Marttilan alueen hulevesistä näyttää nyt löytyvän järkevä ja laajalti asukkaidenkin kannalta edullinen ratkaisu. Tänään kiersimme putkisaneerauksen ensimmäistä aluetta yhdessä HSY:n, Helsingin kaupungin ja Terrawisen projektinjohtajien ja muiden vastuullisten edustajien kanssa.

Marttilan vehreys, suhteellisen suuret tontit ja vakiintuneet perinteiset tavat kierrättää sadevesi takaisin luontoon osoittivat ettei täällä ole yleensä tarvetta sen putkittamiseen ja johdattamiseen mereen. Tästä olimme yksimielisiä.

Jokaisen tontin osalta on kuitenkin haettava kaupungilta vapautusta hulevesien viemäröinnistä. Näin määrää lainsäädäntö. Tämä hakuprosessi on monimutkainen ja kalliskin ja asiantuntijalausuntojen saaminen voisi maksaa maltaita.

Olenkin tyytyväinen että ehdotukseni siitä että näitä asioita voitaisi yhteisestikin hoitaa hyväksyttiin. Sovimme siitä että maaperätutkimus joka on yksi edellytyksistä voidaan koko alueen osalta yhdellä kertaa tehdä. Näin ei jokaisen tarvitse omia asiantuntijoitaan hankkia ellei sitä sitten todella halua. Me tulemme tällaisen tutkimuksen teettämään joka on sitten kaikkien käytettävissä.

Sovimme myös siitä että yritämme toteuttaa samanlaisia olosuhteita käsittelevien hakemusten yhtenäistämisen sisällöltään. Samalla yritämme saattaa kaikki kaupungin kirjaamoon tässä ennen juhannusta käsittelyn helpottamiseksi.

Kaikkiaan siis hieno tulos tästä katselmuksestamme ja kiitos niin kaupungille kuin HSY:lle ja Terrawiselle myönteisestä suhtautumisesta.

Lähipäivinä yritämme aloittaa tarvittavan aineiston kokoamisen ja myös yhtenäisen hakemustekstin luomisen lainsäädännön vaatimusten mukaan sillä tavalla että sillä olisi hyvät menestymisen mahdollisuudet.

Nyt kannattaa siis odottaa vapautushakemusten valmistelun osalta kunnes saamme tämän yhteisen ’operaatiomme’ täällä toimintaan. Toivon että sinä aikana myös jäsenyys Pitäjänmäki-seurassa hoidettaisi kuntoon vaikka se ei ole edellytys tässä mukana olemisessa. Kaikille me näistä asioista tiedotamme.

Jäsenet tekevät toimintamme mahdolliseksi. Parhaiten tämä käy maksamalla vuoden 2021 jäsenmaksu 10 Euroa tilillemme FI3220601800006356 . Maksajan/jäsenen nimi ja yhteystieto – mieluiten sähköpostiosoite – on tärkeä myös ilmoittaa.

Mukana tämänpäiväisessä katselmuksessa oli toinen marttilalainen, arkkitehti Heikki Pälviä. Suuri kiitos Heikille ja kyllä me tätäkin asiaa nyt yhdessä pyöritämme.