VESIHUOLTOVERKOSTON SANEERAUS PITÄJÄNMÄEN MARTTILASSA JA REIMARLASSA – PITÄJÄNMÄKI-SEURA JATKAA EHTOJEN SELVITTÄMISTÄ JA ASUKKAIDEN ETUJEN PUOLUSTAMISTA

Tänään on Pitskun putkitiimi eli saneerausprojekti näillä Pitäjänmäki-seuran FB-sivuilla julkaissut linkin ns hulevesivapautuslomakkeeseen. Kiitos kovasti tästä. Varmaan sen käyttö tulee monellekin ajankohtaiseksi jo ensimmäisessä projektivaiheessa. Sehän koskee ensisijaisesti Marttilan kylää jossa monet kiinteistöt mielestämme selvästi täyttävät lomakkeessa mainitut edellytykset luvan hakemiseksi.

Korsutie Pitäjänmäen Marttilassa
Korsutie Marttilassa

Vapun viikonvaihteessa ja vielä tänäänkin olemme – minä ja hallituksemme jäsen Pirjo Kivistö – olleet puhelinyhteydessä sekä projektin johtoon että Helsingin kaupungin ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n päätöksentekijöihin.

Tarkoituksemme on selvitellä tätä hulevesikysymystä, mutta myös muita taloudellisia ulottuvuuksia joita HSY on nostanut esiin kiertokirjeissään ja nettisivuillansa. Siltäkin osin on mielestämme vielä paljon epäselvyyksiä, sekä velvoitteiden että maksujen osalta.

Avoimet kysymykset eivät muuta itse perusasiaa. Vesihuoltoverkoston saneeraus tällä alueella on välttämätöntä ja alueemme asukkaiden etujen mukaista.

Projektin johto ja työntekijät ovat osaltaan tehneet paljon työtä jotta ymmärtäisimme mitä alueella tulee käytännössä tapahtumaan. Suorat yhteydenotot tonttikohtaisten töiden osalta ovat alkaneet mikä on hyvä asia. Jokaisen kiinteistön on sitten tehtävä oma päätöksensä mitä ne haluavat, annettujen mahdollisuuksien puitteissa, tämän verkkosaneerauksen yhteydessä tehdä tai olla tekemättä.

Palaamme näihin kysymyksiin etevnkin seuran Facebook- ja internetsivuilla sekä Facebook-keskusteluryhmissä. Myös kotisivulla pyrimme asioita päivittämään säännöllisesti. Parhaiten kuitenkin pääsee projektia seuraamaan FB-sivuilla.

Mielellämme viemme eteenpäin kaikkia kysymyksiä joita haluttaisi päätöksentekijöille ja projektille esittää. Näistä voi meihin olla myös sähköpostitse yhteydessä. Tietysti voi projektilta myös suoraan asioita kysyä.

Toivottavasti vielä tämän viikon aikana voidaan asiaa avata enemmänkin.