PITÄJÄNMÄKI-SEURA KESKUSTELI HSY:n JA TERRAWISEN KANSSA MARTTILAN – REIMARLAN VESIHUOLTOVERKOSTON SANEERAUKSESTA

Voiko HSY laskuttaa jos tonttijohtoja ei saneerata – Pitäjänmäki-seura selvittää asiaa kaupungin kanssa – eikö sadevettä pitäisi käyttää puutarhan kasteluun? Pitäjänmäen vesihuoltoverkon saneeraus on niitä välttämättömiä asioita jotka on tehtävä mutta joista kukaan ei oikein pidä. Voisiko sitä verrata kerrostalon putkiremppaan? Kun Pitsku ei ole mikään uusi esikaupunki vaan myös perinteinen kylä ovat monet putket More..

STRÖMBERING PUISTO PERUSKORJATAAN – UUSI PUROPUISTIKKO ABB:n EDUSTALLE – KALATIE TAIMENILLE PUTOUKSEN VIEREEN

Pitäjänmäen Strömbergin puisto peruskorjataan Raide-Jokerin valmistumisen yhteydessä. Samalla rakennetaan Pitäjänmäki-seuran ja Helsingin Perhokalastajien pitkään toivoma kalatie Strömbergin putouksen vierelle. Puiston yläpuolelle luodaan uusi puistoalue, Puropuistikko. Hienoa että Strömbergin puisto täällä Pitäjänmäessä nyt kunnostetaan. Nyt toteutuu jälleen kerran Pitäjänmäki-seuralle tärkeä tavoite jota on pitkään aktiivisesti edistetty. Suuri kiitos perhokalastajien Pekka Lindbladille joka on tätä meidän kanssamme More..

HSY:n VASTAUKSET PITÄJÄNMÄKI-SEURALLE MARTTILAN-REIMARLAN VESIHUOLTOVERKOSTON SANEERAUKSESTA

Julkaisemme tässä pitskulaisten luettavaksi HSY:ltä tänään 23.4.2021 saamamme vastaukset Pitäjänmäen Marttilan-Reimarlan vesihuotoverkoston saneerauksesta. Tämä on tietysti hyvä lukea ennen ensi viikon keskiviikkona 28.4. klo 17.00 netissä järjestettävää tiedotuskokousta johon voi osallistua tällä linkillä: http://qr.hsy.fi/r?t=x4FZ Pitäjänmäki-seura jatkaa asukkaisen kustannusosuuksien selvittämistä Helsingin kaupungin kanssa. Ensi viikon tiistaina tapaan HSY:n käyttämän urakoitsijan Terrawisen hankejohdon yhdessä seuran hallituksen jäsenen More..

PITÄJÄNMÄEN ASUKASTALOHANKE LIIKAHTI MERKITTÄVÄSTI ETEENPÄIN YKSIMIELISESSÄ KAUPUNKIYMPÄRISTÖLAUTAKUNNASSA

Helsingin vaikutusvaltainen kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi eilen Pitäjänmäen asemanseudun kaavaehdotuksen. Kaava käsittää suojellun Asemapuiston ja siitä länteen rakennettavan uuden kerrostalo-alueen. Pitäjänmäki-seura on jo aikaisessa suunnitteluvaiheessa ehdottanut että vanhan asemarakennuksen viereisellä mäellä sijaitseva kaksoisvahtitupa ulkorakennuksineen varattaisi pitäjänmäkeläisten yhteiseen käyttöön asukastalona ja pienimuotoisena kulttuuri- ja kaupunginosakeskuksena. Seuran puolesta olemmekin hallituksemme jäsenen Pirjo Kivistön kanssa käyneet asiasta useita keskusteluja, sekä More..

MARTTILAN – REIMARLAN VESIHUOLTOSANEERAUS – PITÄJÄJÄNMÄKI-SEURA KYSYI JA HSY VASTASI

HSY eli Helsingin seudun ympäristöpalvelut on tänään internet-sivuillaan http:\\www.pitajanmaenputkisaneeraus.fi vastannut kysymyksiin joita Pitäjänmäki-seura aikaisemmin tällä viiikolla on hankkeen johdolle lähettänyt. Olemme myls keskustelleet näistä asioista useampaan kertaan vastuullisen projektijohdon edustajien kanssa. Tässä alla on kysykykset, ja yllä olevasta linkistä pääsee vastauksiin ja muuhun informaatioon: Pitäjänmäen Marttilaan ja Reimarlaan on tekeillä merkittävä vesi- ja viemäriverkostojen saneeraus. More..

PITÄJÄNMÄKI-SEURAN KIRJE HELSINGIN KAUPUNGILLE ASEMAPUISTON SUOJELEMISESTA

Pitäjänmäen asemapuisto pitää säilyttää pitskulaisten omana puistona ja lähivirkistysalueena. Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee tänään aluetta koskevaa kaavamuutosehdotusta joka Pitäjänmäki-seuran mielestä kaikista hyvistä tarkoituksistaan huolimatta uhkaa pilata tämän hienon kulttuuriympäristön. Pitäjänmäki-seuran hallitus käsitteli ehdotusta etäkokouksessaan tiistaina 12.4. Olemme tänään lähettäneet kirjeen lautakunnan puheenjohtajalle apulaispormestari Anni Sinnemäelle ja kaikille jäsenille, ja se on tässä nyt myös pitskulaisille tiedoksi. More..

HÄVIÄÄKÖ KANSALLISESTI ARVOKAS PITÄJÄNMÄEN ASEMAPUISTO YKSITYSTONTTIEN JA PYÖRÄBAANAN PURISTUKSESSA?

Onko kaupunki pilaamassa Pitäjänmäen perinteisen asemapuiston? Kansallisesti merkittävänä kulttuuriympäristönä suojeltu puisto hajotetaan tontteja myymällä ja leveällä fillaribaanalla pieniin osiin jos nykyinen asemakaavaehdotus hyväksytään. Lähivirkistysaluetta ei tällä seudulla enää olisi eikä puistoakaan. Suunniteltu uusi asuntoalue puistosta länteen on kannatettava kohennus Pitäjänmäen keskusta-alueelle. Ongelma onkin itse asemapuiston suunnitelmassa. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asemanseudun kaavaa tiistaina 13 huhtikuuta jonka jälkeen More..

PITÄJÄNMÄEN MARTTILASSA JA OSASSA REIMARLAA UUSITAAN VESIHUOLTOVERKOSTO

Pitäjänmäen Marttilassa ja osassa Reimarlaa uusitaan koko vesihuoltoverkosto alkaen tänä keväänä. Sen yhteydessä tehdään mahdolliseksi myös tonttivesijohtojen ja viemärien saneeraus. Tästä linkistä löytyvät sekä saneerauksen yleistiedot että ohjeet kiinteistöjä varten. Pyrin saamaan selvän tiedon HSY:ltä siitä missä aikataulussa työt alkavat ja jatkuvat täällä Marttilassa ja Reimarlassa. Jan Furstenborg, Pitäjänmäki-seuran puheenjohtaja ”Saneerattava runkoverkosto sisältää HSY:n vastuulla More..

HELSINKI KAIKKI SIVUT KUVAGALLERIAT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE