HELSINKI KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

SAMI SILLANPÄÄ PITÄJÄNMÄEN KIRJASTOSSA KESKIVIIKKONA 12.10.

Kongo on tarunhohtoinen joki, joka virtaa läpi Afrikan sydänmaiden valtavan viidakon. Keskiviikkona 12 lokakuuta klo 18 voit lähteä mukaan tälle mieliinpainuvalle matkalle. Pitäjänmäkeläinen Sami on tietysti itse mukana ja kertoo kirjastaan, sen tapahtumista ja ihmisistä. Kannattaa tulla!

Miljoonille ihmisille Kongojoki on elämänlähde ja ainoa kulkuyhteys ulkomaailmaan. Kongo on läpi historiansa ollut sekä keskellä Afrikkaa että keskellä maailmaa – mutta harvoin kongolaisten itsensä hyödyksi.

Eurooppalaiset valloittajat sortivat ja orjuuttivat kongolaisia. Joelta on ryöstetty ihmisiä, kumia ja mineraaleja muun maailman käyttöön.Kongon varsilla työskenteli yli sata vuota sitten myös paljon suomalaisia seikkailijoita. Monet olivat konemestareita jokilaivoilla Belgian sortohallinnon palveluksessa.

Toimittaja Sami Sillanpää matkusti kongolaisen ystävänsä Victorin kanssa pienillä jokilaivoilla ja kanooteilla Kongojoen yläjuoksulta alas 2000 kilometrin päähän pääkaupunki Kinshasaan.

Kirja kertoo nykyelämästä ja historiasta Kongojoella. Äänen saavat viimein joen varrella elävät kongolaiset, jotka kertovat elämästään, unelmistaan ja heille rakkaasta joesta.

Sami Sillanpää on Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja, joka on toiminut aiemmin mm. ulkomaantoimittajana, ulkomaantoimituksen esimiehenä sekä kirjeenvaihtajana Kiinassa ja Afrikassa. Hänen edellinen tietokirjansa Kiinalainen rakkaustarina sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon.