MUUALLA HELSINGISSÄ KENTTIÄ JÄÄDYTETÄÄN, PITÄJÄNMÄESSÄ RIIPPULUKOT PORTEILLA – APULAISPORMESTARI ARHINMÄELTÄ PYYDETÄÄN NYT NOPEITA TOIMIA

Pitäjänmäki-seura on tänään 2 joulukuuta 2021 kirjoittanut apulaispormestari Paavo Arhinmäelle ja pyytänyt että kaupunki avaa suljettuna olevan Pitäjänmäen urheilukentän:

—–

Apulaispormestari Paavo ArhinmäkiHelsingin kaupunki

Pitäjänmäen urheilukentän avaaminen

Arvoisa pormestari Paavo Arhinmäki

Olemme erittäin huolestuneita Pitäjänmäen urheilukentän tilanteesta. Kun muualla kaupungissa ollaan valmistamassa kenttiä talvikuntoon on täällä Pitäjänmäellä riippulukot suljetun urheilukentän porteilla.

Kentän huollosta pitkään vastanneen paikallisen urheiluseuran Pitäjänmäen Tarmon kanssa solmittu sopimus umpeutui lokakuun 2021 lopussa. Tämäkin sopimus saatiin aikaan vasta kun tapasimme PiTan kanssa apulaispormestari Nasima Razmyarin ja urheilupaikkapäällikön Petteri Huurren vuoden 2020 marraskuussa.

Viime talvena hoitivat Pitäjänmäen Tarmon aktiivit urheilukentän erittäin hyvin, jopa niin että se oli luistelukunnossa huomattavasti useimpia muita kenttiä aikaisemmin. Kuudelta aamulla aloitettiin sopivalla säällä jäädyttäminen ja koulupäivän alkaessa oli kenttä jälleen luistelukunnossa.

Olemme noin viikko sitten pyytäneet kaupungilta tietoa aikomuksista tämän meille tärkeän kentän talvikauden 2021 hoidosta ja aukipitämisestä. Emme ole toistaiseksi saaneet vastausta.

Pitäjänmäen asukasrakenne vastaa pitkälti monen Itä-Helsingin lähiön tilannetta. Sosiaalisesti ongelmallisia alueita on useampia. Vieraskielisten perheiden lukumäärä on korkea ja etenkin lasten ja nuorten osalta olisi kiinnitettävä enemmän huomiota heidän kotoutumiseensa.Urheilukenttä sijaitsee suuren Pitäjänmäen peruskoulun ja nuorisotalon vieressä. Peruskoulu saa erityistä tukea kaupungilta ja siellä on myös erityisluokkia.

Urheilukentän sulkeminen näissä oloissa on meille käsittämätöntä.

Pyydämmekin kunnioittavasti että kaupunki ryhtyisi välittömästi toimenpiteisiin kentän avaamiseksi ja talvihuollon turvaamiseksi.

Ystävällisesti tervehtienPitäjänmäki-seura ry

Jan Furstenborg, puheenjohtaja Sirpa Aromaa, sihteeri