HELSINKI KAIKKI SIVUT KOTIKAUPUNKIPOLUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

HIENOJA HANKKEITA PITÄJÄNMÄELLÄ OMASTADI OSALLISTUVASSA BUDJETOINNISSA – ÄÄNESTYS 6 – 28. 10.

OmaStadi äänestys alkaa keskiviikkona 6 lokakuuta ja jatkuu 28 lokakuuta saakka. Kaikki tänä vuonna 12 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat helsinkiläiset voivat nettiäänestyksellä vaikuttaa siihen miten lähes 9 miljoonaa Euroa käytetään eri puolilla kaupunkia. Täällä Pitskussa on useita hyviä hankkeita ja niiden menestyminen on nyt meistä kaikista kiinni.

Tässä neljä hankettamme! Lisää OmaStadista täällä Pitäjänmäellä lähipäivinä. Kaikkia neljääkin saa äänestää.

PITÄJÄNMÄEN URHEILUKENTÄN HUONOKUNTOINEN KOPPI ON UUSITTAVA

Pitäjänmäen urheilukentän koppi on nopeasti rapistumassa. Katto vuotaa, viemärivettä nousee suihkutiloihin, pukeutumistilat ovat auttamattomasti vanhentuneet, lukittavia säilytystiloja ei ole. Pukuhuone- ja saniteettitilat eivät täytä paikallisten ja vierailevien seurojen ja ottelutuomarien vaatimuksia. Läheisen suuren peruskoulun oppilaat, nuorisotalon käyttäjät ja muut lapset ja nuoret tarvitsevat kunnossa olevat turvalliset tilat.

Pitäjänmäen asukasrakenne on nopeasti muuttunut ja sosiaaliset ongelmat kasvavat. Urheilu- ja liikuntatoiminta tavoittaa varsinkin lapset ja nuoret ja on tärkeässä osassa kaikille hyvän asuinympäristön turvaamisessa ja luomisessa.- Urheilukenttä on lajissaan alueen ainoa. Se palvelee koko kaupungin urheiluväkeä. Kenttä peruskorjattiin 10 vuotta sitten ja sai tekonurmen ja juoksuradat. Koppi jäi uusimatta.

Vaarana on että kentän käyttö vaikeutuu merkittävästi ellei asiaan pikaisesti puututa. Huoltorakennus eli koppi on nyt uusittava.

LEVÄHDYSPAIKAT JA OPASTETAULUT PITÄJÄNMÄEN KOTIKAUPUNKIPOLUILLE

Pitäjänmäki on vireä ja vihreä kaupunginosa läntisimmässä Helsingissä. Ensimmäiset asukkaat kalastivat ja kävivät kauppaa täällä jo yli 5,000 vuotta sitten.

Pitäjänmäellä on uskomattoman hienoja ulkoilureittejä metsissä, aukeilla, rannoilla, puistoissa ja perinteisissä kylämaisemissakin. Luonnosta ja kultuuriarvoista nauttivat sekä nuoret että vanhat, niin asukkaat kuin muutkin kävijät. – Netissä löytyy kotikaupunkipolkuja karttoineen jotka opastavat ympäristön tutkimiseen. Marttilan vehreä ja historiallinen rintamamies- ja invalidikylä on suosittu käyntikohde ja niin on myös Mätäjoen alajuoksun talkoilla luotu uusi taimenkanta, tai Strömbergin puisto ja putous. Paljon muutakin. Kaikkien pitäisi saada tästä nauttia ja siksi tarvitaan reittien varsille penkkejä joille väsyneempikin kävelijä voi hetkeksi istahtaa.

Monikielisillä opastetauluilla joista voi kotikaupunkipolutkin avata kerrotaan mitä matkan aikana voi nähdä ja kokea. Näin kehitetään tästä perinteisestä ja samalla nopeasti muuttuvasta kaupunginosasta elävämpi ja mielenkiintoisempi asuinympäristö ja käyntikohde.

TRAMPOLIINIPUISTOJA PITÄJÄNMÄKEEN JA KONALAAN

Ehdotus sisältää kolmen trampoliinipuiston rakentamisen Pitäjänmäen ja Konalan alueelle. Jokaisessa puistossa olisi kolme erilaista maatrampolinia. Ehdotetut sijainnit olisivat Konalan Hilapellon puisto, Pitäjänmäen Reimarlan Nuolipuisto ja Pitäjänmäen teollisuusalueella Strömbergissä sopiva alue.

Tavoitteena on tarjota tämän suuren alueen asukkaille virikkeistä lähiliikuntaa. Trampoliineja löytyy monen omakotitalon pihoista ja puutarhoista. Nyt halutaan tuoda tämä liikuntamuoto ja vapaa-ajan harrastus myös kerrostaloasukkaiden ulottuville.

Pitäjänmäen-Konalan asukasrakenne on nopeasti ja merkittävästi muuttunut. Sosiaalinen eriarvoisuus on todellisuutta ja muunkielisten asukkaiden kasvanut määrä tekevät virikkeellisestä lähiympäristöstä tärkeän osan vastustettaessa syrjäytymistä ja helpotettaessa kotoutumista. Se myös vähentää häiriökäyttäytymistä ja on koko alueen viihtyisyydelle hyväksi.

PIENOISGOLFRATA KONALAAN LP VÄHÄTUPA

Kaikille avoin, eri ikäryhmille sopiva, perheitä ja sukupolvia yhdistävä pienoigolf on kaikille sopiva vapaa-ajan peli. Konalan ja Pitäjänmäen alueelta lyhyt matka pelaamaan. Radan lisäksi alueelle tulee lukittava säilytystila välineille, esim koodilukolla. Koodin saisi Lp Vähätuvasta. Pienoisglfrataa voisivat käyttää myös leikkipuiston lapset, iltapäiväryhmiin osallistuvat koululaiset ja tilan muut käyttäjät. Erinomainen peli myös eläkeläisille ja ryhmille.