PITÄJÄNMÄKI-SEURA SELVITTÄMÄÄN HSY:n ILMOITTAMIEN ’RANGAISTUSMAKSUJEN’ LAILLISUUTTA NIILLE JOTKA EIVÄT UUSI TONTTIJOHTOJAAN JA PUTKIAAN ALUEEN VESIHUOLTOSANEERAUKSEN YHTEYDESSÄ

Pitäjänmäen Marttilan Partiotietä kaivetaan auki osana vesihuoltoprojektia

Helsingin kaupunki ja HSY ovat ilmoittaneet vaativansa korkeita ’rangaistusmaksuja’ niiltä jotka eivät halua uusia tonttijohtojaan ja -putkiaan Marttilan-Reimarlan suuren vesihuoltouudistuksen yhteydessä. Vaatimukset on porrastettu olemassa olevien putkien ja johtojen iän mukaan. Pitäjänmäki-seura haluaisi että näiden vaatimusten oikeutus ja lainmukaisuus selvitettäisi.

Lukuisiin pyyntöihimme on saatu varsin yleisluontoisia vastauksia eikä asiaa ole mielestämme käsitelty sen vaatimalla vakavuudella.Haemme nyt apua pitskulaisilta.

Jos alueelta löytyy juristi tai muu asiaa tunteva henkilö niin tekisimme mielellämme yhteystyötä vastausten löytämiseksi. Esimerkiksi Marttilassa projektin ensimmäisellä alueella on myös paljon iäkkäitä asukkaita joiden vesi- ja viemärijärjestelmät ovat aina toimineet hyvin ja jotka eivät halua tai joilla ei ole varaa niitä lähteä uudistamaan tuhansilla Euroilla.

Haluaisimme myös tietää onko olemassa ennakkotapauksia joissa on vastaavia tai muita asiaan liittyviä maksuja peritty ilman todellisia työkustannuksia, tai sitten ei peritty lainkaan.

Pitäjänmäki-seuran hallitus toisti viime torstain – 5 elokuuta – kokouksessaan myönteisen kantansa siihen että vanhentuneet vesihuoltoverkot nyt uudistetaan mutta edellytti samalla että tämä tapahtuu asukkaita kunnioittaen ja oikeudenmukaisella tavalla.

Toivottavasti nyt löytäisimme tarvitsemamme asiantuntijan auttamaan meitä tässä kaikille tärkeässä työssä. Mielellämme kuulisimme tästä sähköpostitse jan(at)janfurstenborg.fi jolloin voimme sitten katsoa miten lähdemme liikkeelle. Jos tarvitaan on seura tietysti valmis myös maksamaan kohtuullisen korvauksen tehdystä työstä.Jan Furstenborg, Pitäjänmäki-seuran puheenjohtaja