KONALANTIE JALANKULKIJOILLE TURVALLISEMMAKSI – PITÄJÄNMÄKISEURAN YHTEYDENOTOT KÄYNNISTIVÄT KAUPUNGIN PARANNUSTYÖT

Konalantien ylittäminen tuntuu turvattomalka varsinkin Jännetien eli K-Market Reimarlan kohdalla. Pitäjänmäki-seuran yhteydenotot ovat nyt johtamassa tuloksiin ja jalankulkijoiden tilanteeseen ollaankin nyt kaupungin taholta puuttumassa.

Konalantien liikenneturvallisuus K-Market Reimarlan kohdalla otetaan työn alle ensi vuoden alusta. Pitäjänmäki-seuran puheenjohtajana olen kirjoittanut asiasta kaupungille ja käynyt liikennesuunnittelijoiden kanssa useita keskusteluja. Pitäjänmäkeläisten huolet varsinkin jalankulkijoiden turvallisuudesta onkin nyt otettu vakavalla tavalla huomioon.

Tänään sain sähköpostin joka vahvistaa että parannuksia tilanteeseen ollaan käynnistämässä nopeallakin aikataululla. Tässä jaan viestin olennaisia kohtia:

– Konalantie on kokonaisuudessaan maantiemäinen siten, että ajoradat ovat leveät ja risteykset ovat melko laajat. Tästä johtuen koko matkalla jalankulkijoiden olosuhteissa on parannettavaa.

– Konalantien keskiosalle on tehty liikennesuunnitelma, jossa katu rakennetaan uudestaan johtuen lähikeskustamaisesta rakentamisesta. (Konalankujan asemakaava)

– Koko Konalantietä ei voi rakentaa uusiksi, mutta Kolsarintiestä etelään on tarvetta parantaa jalankulkijoiden asemaa etenkin suojateillä.

– Teen liikenneturvallisuussuunnitelman Konalantien eteläosalle, jossa otetaan käyttöön uudet suojateiden suunnitteluohjeet. Suurin osa nykyisistä suojateistä ei täytä uusia vaatimuksia.

– Työ alkaa kyselyllä kaikista ongelmakohdista, jotta ne tulevat kerralla hoidettua tai ainakin ovat tiedossa. Suunnitelma tulee vuorovaikutettavaksi asukkaille ennen kuin se viedään päätöksentekoon.

Toivotaan että työt sitten etenevät nopeasti ja että ratkaisut todella turvaavat mm. koululaisten kadun ylittämistä. Kannattaa siis osallistua tähän luvattuun vuorovaikutusprosessiin.

Jälleen kerran kiitos Helsingin kaupungille ja sen asiantuntijoille.