PITÄJÄNMÄKI-SEURA KAAVAHANKEESTA: ASUKASTALO KYLLÄ, LEVEÄ FILLARIBAANA ASEMAPUISTON LÄPI EI

Pitäjänmäen vanha rautatieasema
Pitäjänmäen Asemapuiston kaunis lehmuskuja
Kaksoisvahtitupa Pitäjänmäen Asemapuistossa – tästä toivotaan asukastaloa

Pitäjänmäki-seuran työ arvokkaan asemapuiston suojelemiseksi jatkuu. Tänään käytiin keskusteluja sekä puhelimitse että paikan päällä. Näissä haettiin ratkaisuja tämän ’valtakunnallisesti arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön’ säilyttämiselle. Me emme halua että tämän kapean puiston läpi vedettäisi leveä ja nopea kevyen liikenteen ’baana’.

Tavanomainen pyörätie olisi ok ja myös puistossa liikkuville lapsille ja muille jalankulkijoille paljon turvallisempi. Siellä on niin paljon kulmia aseman ympärillä ja puita ja pensaita muualla että puutteellinen näkyvyys kyllä tekisi ’baanan’ todella vaaralliseksi. Jos läpiajoliikennettä palveleva vähintään 6 metriä leveä ’baana’ vedetään tämän jo kapean puiston läpi ei siitä paljoa jäljelle jää.

Myös pitäjänmäkeläisten asukastalo on meidän listallamme. Emme halua hyväksyä että viimeinenkin Pitäjänmäen sydämessä oleva perinteinen talo muuttuu yksityiseksi liike- tai asuinrakennukseksi. Asemapuiston kaksoisvahtitupa sopisi erinomaisesti monikäyttöiseksi yhteiseksi toimintatilaksi.

Alkukesästä pyysi tämän kaavan käsittelyn yhteydessä kaupunkiympäristölautakunta lähes yksimielisenä että kaupunginhallitus ryhtyisi toimiin asukastalon saamiseksi Pitäjänmäelle. Nyt olisi kaupungin päättäjien aika tehdä tästä todellisuutta.

Asemapuisto on rakennuksineen vahvasti suojeltu valtion toimesta ja myös Helsingin kaupungin on tätä kunnioitettava. Toivottavasti saadaan järkevä ratkaisu näihin kysymyksiin pitäjänmäkeläisten tahdon ja etujen mukaisesti. Siihen tässä nyt pyrimme.

Urheilukentästä keskustellaan Pitäjänmäki-seuran aloitteesta kaupungin johdon, urheilutoimen ja PiTa:n kanssa

Pitäjänmäki-seura ja Pitäjänmäen Tarmo yhteistyössä urheilukentän talvikäytön varmistamiseksi
Pitäjänmäen urheilukentän huonokuntoinen ’koppi’

Alkavalla viikolla etenemme myös toisessa tärkeässä asiassa. Olemme sopineet tapaamisen Helsingin kaupungin korkeimman johdon, urheilu- ja liikuntatoimen vastuuhenkilöiden ja Pitäjänmäen Tarmon kanssa Pitäjänmäen urheilukentällä. Haluamme seurana auttaa sellaisen ratkaisun löytämisessä jolla kenttä pysyy avoinna myös tulevan talvikauden aikana, huolletaan kunnolla, ja toivottavasti lähitulevaisuudessa saisi myös uuden huoltorakennuksen eli ’kopin’. Tässäkin asiassa seura on aloitteellinen.

Parhaiten voi näitä hankkeita tukea liittymällä seuran jäseneksi. Mitä edustavampia olemme, sitä paremmin meitä kuunnellaan. Liittyminen käy helposti ja jäsenmaksukin on varsin kohtuullinen, 10 Euroa vuodessa. Nyt liittymällä kirjataan jäsenyys vuoden 2021 loppuun saakka joten ensi vuodelta ei tule silloin uutta laskua. Pankkitilimme on FI3220601800006356 . Maksajan/jäsenen nimi ja yhteystieto – mieluiten sähköpostiosoite – on tärkeä myös ilmoittaa.