HELSINKI KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

OMASTADI OSALLISTUVA BUDJETOINTI: LEVÄHDYSPAIKAT JA OPASTETAULUT AVAAVAT PITÄJÄNMÄEN LUONNON JA KULTTUURIN KAIKILLE ASUKKAILLE JA KÄVIJÖILLE

Luontokävelyllä Pitäjänmäen Talissa

Tänään kirjoitin ensimmäisen ehdotukseni Helsingin osallistuvan budjetin nyt avatulle kierrokselle.

Tässä on 8,8 miljoonaa Euroa jaossa eli kannattaa käyttää tilaisuutta. Oma ehdotukseni perustuu myös muiden pitskulaisten esittämiin ideoihin jotka olen yrittänyt vääntää tähän OmaStadi – muotoon. Jos tuntuu sopivalta niin tätä voi sitten aikanaan käydä äänestämässä. Ja muitankin aloitteita on hyvä tehdä. Jokainen voi sen tehdä omastadi.hel.fi sivulla. Se ei ole lainkaan vaikeaa.

Jan Furstenborg

Eli tässä se ehdotus sitten on:

LEVÄHDYSPAIKAT JA OPASTETAULUT AVAAVAT PITÄJÄNMÄEN LUONNON JA KULTTUURIN KAIKILLE ASUKKAILLE JA KÄVIJÖILLE

Pitäjänmäki on vireä ja vihreä kaupunginosa läntisimmässä Helsingissä. Täällä on uskomattoman hienoja ulkoilureittejä metsissä, aukeilla, rannoilla, puistoissa ja perinteisissä kylämaisemissakin.

Luonnosta ja kultuuriarvoista nauttivat sekä nuoret että vanhat, niin asukkaat kuin muutkin kävijät. Netissä löytyy kotikaupunkipolkuja karttoineen jotka opastavat ympäristön tutkimiseen. Marttilan vehreä ja historiallinen rintamamies- ja invalidikylä on suosittu käyntikohde ja niin on myös Mätäjoen alajuoksun talkoilla luotu uusi taimenkanta, tai Strömbergin puisto ja putous. Paljon muutakin.

Kaikkien pitäisi saada tästä nauttia ja siksi tarvitaan reittien varsille penkkejä joille väsyneempikin kävelijä voi hetkeksi istahtaa. Monikielisillä opastetauluilla joista voi kotikaupunkipolutkin avata kerrotaan mitä matkan aikana voi nähdä ja kokea.

Näin kehitetään tästä perinteisestä ja samalla nopeasti muuttuvasta kaupunginosasta elävämpi ja mielenkiintoisempi asuinympäristö ja käyntikohde.