HELSINKI KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU PITÄJÄNMÄKI ENNEN SEURA JA YHTEYSTIEDOT YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

TULE MUKAAN TEKEMÄÄN PITÄJÄNMÄKI-SEURA 60 NETTIJULKAISUA

Pitäjänmäki-seura 60 on työnimi Pitskua monipuolisesti esittelevälle nettijulkaisulle jonka tekemistä olemme nyt aloittamassa. Toivomme että voisimme avata sen netissä jo ennen vuoden päättymistä. Ehkä saamme siitä myös painetun kirjan tehtyä ensi vuoden puolella.

Nyt haemme kiinnostuneita mukaan tätä tekemään. Projekti on kaikille avoin ja jokainen voi tuottaa juuri sitä sisältöä mikä tuntuu luontevalta. Tämä on tehty helpoksi. Riittää kun kerrotte meille sähköpostilla mistä aiheesta ja millä medialla olette ajatelleet osallistua. Näin saamme käsityksen siitä mitä on tekeillä ja missä vielä täytyy aineistoa hakea.

Jos päällekkäisiä sattuisi tulemaan niin otamme tarpeen tullen yhteyttä.Haluamme käyttää kaikkia internet-sivuston sallimia ilmaisukeinoja. Tämä voi olla tekstiä, kuvia ja eläviä kuvia, musiikkia ja puhetta, vanhaa ja uutta.

Haluamme kertoa siitä mitä Pitäjänmäki on ollut, mitä se on ja mitä se voi tulevaisuudessa olla. Ennen kaikkea haluamme kertoa pitäjänmäkeläisistä, niin asukkaista kuin yrityksistä ja yhteisöistäkin. Tulossa on jo aineistoa Mätäjoen taimenista, kamppailulajien harjoittamisesta, kivikautisista kaivauksista, asemapuistosta, Marttilan vanhoista asukkaista ja monista muista asioista. Mutta mukaan todellakin mahtuu, Pitskuseuran internetsivuilla on lähes rajoittamattomasti tilaa.

Ensimmäinen ’pitskulainen’ asui täällä jo yli 5,000 vuotta sitten, kalastaen ja käyden kauppaa pienessä saaressa nykyisen Nuolipuiston kohdalla. Myöhemmin matkasivat baltialaiset luostariveljet Mätäjokea pitkin sisämaahan. Vähittäin avautui maamme ulkomaailmaan. Uudemmalta ajalta löytyvät suuret maatilat Talissa, Reimarlassa ja muuallakin. Strömbergin alueelle alkoi syntyä savupiipputeollisuutta ja Pitäjänmäentien varrelle ja muuallekin työläisten asuntoja. Sotavuosien jälkeen syntyivät Marttilan veteraani- ja invalidikylät.

Tämän päivän Pitäjänmäki yhdistää vanhojen kyläyhteisöjen ja teollisuusalueiden perinteet nopeasti kehittyvän kaupunginosan elämään ja mahdollisuuksiin.

On meillä tietysti jonkinlainen yleissuunnitelma siitä mitä julkaisu saattaisi sisältää. Joihinkin aineiston tuottajiin otamme myös erikseen yhteyttä. Ja ehdotuksia sisällöstä saa mielellään meille lähettää vaikka ei itse ryhtyisikään sitä tuottamaan.

Tärkeää on tietysti että kaiken kuva- ja ääniaineiston osalta ovat julkaisuoikeudet kunnossa. Mitään korvauksia tai palkkioita emme voi maksaa eivätkä aineiston toimittajatkaan pyydä tai saa työstään palkkaa.

Tämä on yhteinen hanke jolla halutaan tuoda Pitäjänmäkeä elävästi esiin käyttäen sitä valtavaa luomisvoimaa mitä pitskulaisilta löytyy.

Jan FurstenborgHankkeen sähköpostiosoite on puheenjohtaja@pitajanmakiseura.fi Tämä on myös Pitäjänmäki-seuran uusi sähköpostiosoite.