PITÄJÄNMÄKI-SEURA PYYTÄÄ RAIDE-JOKERIA SUOJAAMAAN JALANKULKIJAT PITÄJÄNMÄENTIEN SUURTYÖMAALLA

Tältä näytti Pitäjänmäentien ja Takomotien risteyksessä tänään alkuillasta. Toki suuri työmaa vaikuttaa aika mullistukselta. Kuitenkin olisi hyvä katsoa miten voitaisi jalankulkijoiden – pienten ja suurten – turvallisuutta vielä kohentaa.
Hijaisenkin liikenteen aikana oli helppo ymmärtää kuinka hankala ja vaarallinenkin kadun ylitys voi olla ellei suojatietä varten ole valoja. Kun työt muuttivat Takkatien puolelle niin valot ilmeisesti hävisivät.

Olen tänä aamuna (maanantaina 13.7.) lähettänyt sähköpostia Raide-Jokerille jossa pyydän toimenpiteitä Pitäjänmäentien liikennejärjestelyjen parantamiseksi. Monet pitskulaiset ovat olleet minuun yhteydessä huolestuneina lasten ja muidenkin kadun ylittäjien turvallisuudesta. Tässä on kirjeeni olennainen sisältö:

Palaan jälleen kerran näihin Pitäjänmäentien liikennejärjestelyihin joista monet täällä ovat olleet minuun jälleen yhteydessä. Ajoin varta vasten pari päivää sitten ohi tuosta Takomotien risteyksestä ja kyllä se on jalankulkijoille jälleen kerran sekä sotkuinen että turvaton. Kun tänään katsoin sitä S-marketin pysäköintikatolta niin hiljentyneenäkin työmaa oli kyllä sen oloinen että jalankulkijoiden turvaamiseen olisi hyvä vakavasti paneutua.

Viime kontaktiemme jälkeen tilanne parani mutta nyt kun työn kohdetta on muutettu ollaan entistä huonommassa tilassa.

Mitään valo-ohjausta ei enää näytä olevan ja Pitäjänmäen ylittävät suojatiet eivät ole turvallisia ilman niitä valoja. Siinä on paljon jalankulkuliikennettä S-marketiin ja lapsia kulkee leikkipuistoon ja muualle, Pitäjänmäentien yli kahteen suuntaan. Myös bussipysäkille pääsy edellyttää joskus tämän päätien kaksinkertaista ylittämistä.

Kyllä minä ymmärrän että tällaisen työmaan johtaminen on vaativaa mutta odottaisin kuitenkin että näihin turvallisuusasioihin kiinnitettäisi todella vakavaa huomiota ja niihin suunnattaisi työpanostakin ennenkuin onnettomuuksia tapahtuu.

Ennen kouluvuoden alkamista ja aikaisemminkin pitäisi järjestelyt saada todella turvallisiksi. Se että siellä on jalankulkutunnelikin ei poista vastuuta kadunylityksen turvaamisesta.

Myös Talin siirtolapuutarhan, Pajamäentien risteyksen ja Strömbergin puiston välinen kadunylitys on haasteellinen ja sitäkin pitäisi vastuullisten miettiä. Siinä joutuu autolílija katsomaan moneen eri suuntaan ja suojatien ylitykset saattavat kyllä jäädä sitten vähemmälle huomiolle. Kun tässä on molemmin puolin bussipysäkit ja viheralueet niin olisiko suojatien ylittäjille painovalo mahdollinen ratkaisu. Täällä ei kukaan käytä jalankulkutunnelia ennen kuin se Raide-Jokerin myötä saadaan aivan toisenlaiseen kuntoon.

Viimeisenä vähän erilaisena kysymyksenä on minulta tiedusteltu kauanko mahtaa tuo Takkatien sulkeminen kestää. Raide-Jokerin sivuilla sanotaan vain yleisesti 2021 keväästä. Olisiko tässä mahdollista antaa tarkempaa arviota, siellä asuvat ovat huolissaan kuinka kauan se heille jatkuu.

Pitäjänmäki-seuran kotisivulta www.pitajanmakiseura.fi ja FB-sivulta löytyvät myös viimeisimmät kannanottomme rakennustöiden jatkamiseen. Meidän mielestämme olisi tietysti hyvä saattaa työt mahdollisimman nopeasti.