KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU PITÄJÄNMÄKI ENNEN SEURA JA YHTEYSTIEDOT YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

TULE MUKAAN TEKEMÄÄN PITÄJÄNMÄKI-SEURAN MULTIMEDIAPROJEKTIA!

Pitäjänmäki-päivä 2019

Nyt haemme kiinnostuneita mukaan toteuttamaan Pitäjänmäki-seuran 60-vuotisprojektia tämän vuoden loppuun mennessä. Tästä alta sitten lisää tietoja – tolvottavasti tämä kinnostaa!

Onhan se harmillista etti Pitäjänmäki-päivää voida tänä vuonna tavanomaiseen tapaan viettää. Sillehän emme voi mitään, on kuljettava pitskulaisten terveys edellä. Tilaisuus on liian suuri ja avoin jotta sen voisi turvallisesti järjestää.Tänä vuonna täyttää Pitäjänmäki-seura 60 vuotta.

Kyllä me tämän haluamme huomioida. Seuran hallitus onkin miettinyt miten sen voisi parhaiten tehdä. Ratkaisuna on että teemme yhdessä nettijulkaisun vuoden loppuun mennessä. Haluamme tehdä myös painotuotteen niistä osista jotka siihen soveltuvat.

Tarkoituksena ei ole tehdä perinteistä historiikkia vaikka Pitäjänmäen entisyyttä ja perinteitä varmaan nostetaan monessakin yhteydessä esiin. Yhtä tärkeää on osoittaa tämän päivän Pitäjänmäen laajaa ihmisten, ajatusten ja luomisen kirjoa. Varmaan otetaan myös kristallipallot esiin ja tutkaillaan tulevien vuosien näkymiämme.

Tuotos ei tulisi olemaan pelkkää tekstiä vaan käytämme kaikkia niitä mahdollisuuksia joita netti meille antaa. Taidetta, valokuvia, videoita, musiikkia, haastatteluja, reportaaseja ja mitä sitten löytyykään – sekä omana aineistona että linkitettynä silloin kun se on parempi tehdä niin.

Haluamme myös tuoda esiin erilaisia pitäjänmäkeläisiä ja heidän harrastuksiaan ja osaamistaan – lapsia, nuoria ja sitten koko ikä-skaala vähän tai paljonkin vanhempiin saakka. Mukaan toivotaan tietysti Pitskun kaikkien eri kylien ja osien asukkaita ja muita toimijoita. Julkaisusta suunnitellaan monikielistä – niin tekstiaineistosta kuin audiovisuaalisestakin. Haluamme näyttää myös pitäjänmäkeläisen kulttuurin elinvoiman ja laaja-alaisuuden.

Tässä ollaan nyt aika lailla alkuvaiheissa. Aivan varmasti tullaan moniin tämänkin tekstin lukijoista ottamaan yhteyttä ja pyytämään mukaan tulemista. Aivan yhtä tärkeää ellei vielä tärkeämpääkin on että mahdollisimman monet ottaisivat meihin yhteyttä ja ehdottaisivat miten voivat olla hankkeessa mukana. Tämäkin onnistuu eri kielillä. Jos kääntämisapua tarvitaan niin sitä hankitaan.

Teknisesti valmistetaan tämä julkaisu ensisijaisesti ammattilaisella InDesign ohjelmalla johon tarvittaessa liitetään sitten muita osioita. Ainakin pitäisi valmistua täysikokoinen PDF-julkaisu joka on sitten netissä luettavissa, katsottavissa, ladattavissa ja kuunneltavissa, linkkeineen.

Kuka olisi valmis olemaan tässä aineiston ideoinnissa, keruussa ja toimitustyössä eri vaiheineen mukana? Halu osallistua ja avoin ja luova mieli on tässä tärkeää eikä kaikkien tarvitse kaikkea osatakaan. Myös yrityspuolen mukaan saaminen hanketta tukemaan vaatii paljon työtä. Jos sitten löytyy taiteellisen ja teknisenkin toteutuksen harrastajia tai ammattilaisia niin olisihan se valtavan tervetullut asia.

Minuun saa mielellään ottaa yhteyttä esimerkiksi sähköpostini kautta jan(at)janfurstenborg.fi niin yritetään sitten aika pian esimerkiksi täällä meidän puutarhassamme tai muualla Pitskussa tavata sillä ryhmällä joka lähtee alusta alkaen tätä jännää projektia kehittämään ja toteuttamaan.