HELSINKI KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU SEURA JA YHTEYSTIEDOT YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

KAUPUNKIYMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PUOLTAA: PITÄJÄNMÄEN ASUKASTALOHANKE NYTKÄHTI ETEENPÄIN

Kaupunkiympäristölautakunnan eilisessä (19.5.) kokouksessa hyväksyttiin Pitäjänmäen asemanseudun asemakaavaehdotus. Tämä merkitsee että asemapuisto säilyy suojeltuna puistoalueena ja että sen länsipuolelle rakennetaan kerrostaloja rantaradan ja Pitäjänmäentien väliin. Kaavan yhteydessä hyväksyttiin kaksi jäsenten tekemää ehdotusta, molemmat vankalla enemmistöllä.

Olen kirjoittanut erikseen asukastaloa koskevasta merkittävästä sosialidemokraattien Eveliina Heinäluoman ja Jape Lovénin ehdottamasta kannaotosta jossa pyydetään Helsingin kaupunginhallitusta ryhtymään toimiin asukastalon saamiseksi Pitäjänmäelle. Tämä hyväksyttiin äänin 11 – 1 eli kannatusta saatiin kaikista poliittisista ryhmistä.

Myös Anni Sinnemäen ja Tuomas Rantasen lisäysehdotus kaavan hyväksymispäätökseen on pitskulaisten kannalta erittäin hyvä ja tukee myös alueen laajoja käyttömahdollisuuksia. Tämäkin ehdotus hyväksyttiin selvällä enemmistöllä – 9 jäsentä puolesta, 1 vastaan, 3 tyhjää.

Molemmat esityksen tekijät edustavat vihreitä. Anni Sinnemäki on Helsingin apulaispormestari ja lautakunnan puheenjohtaja.

Sinnemäki Anni + Rantanen Tuomas

Lisäksi lautakunta edellyttää, että

– Pitäjänmäen Rantaradanaukiota ja sen yhteyttä Pitäjänmäen asemapuistoon kehitetään alueelliseksi vetovoimaiseksi keskukseksi tavalla, joka tuo paikallisia yhteen niin virallisissa kuin epävirallisissakin tapahtumissa

– lisäksi alueelle pyritään saamaan että kahvila- tai ravintolatoimintaa