KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

PITKOn PUHEENJOHTAJAN PÄÄSIÄISTERVEHDYS: YHTEISET TAPAAMISEMME OVAT ANTANEET ELÄMÄNSISÄLTÖÄ

Etualalla PitKo:n puheenjohtaja Kaija Hömppi

Halusin jakaa tämän Pitäjänmäen – Konalan ikäihmisten PitKon Korttelikerhon puheenjohtajan Kaija Hömpin kauniin tervehdyksen myös näillä Pitäjänmäki-seuran sivuilla. Olen monta kertaa päässyt mukaan kerhon kokouksiin ja ne ovat olleet uskomattoman antoisia ja hienoja. Suuri kiitos todella merkityksellisestä työstä teille kaikille PitKon toimijoille koko Pitskun puolesta! Jan Furstenborg, Pitäjänmäki-seuran puheenjohtaja.

Keittiön vapaaehtoiset Sisko Pöyhönen ja Raila Lampinen loihtivat osanottajille niin rakkaan ja tärkeän edullisen keittolounaan.

HYVÄT KORTTELIKERHOLAISET ja TUKIJAMME !

Yhteiset tapaamisemme ovat antaneet elämänsisältöä, olemme nähneet toisiamme ja muutama sanakin on aina vaihdettu. Toivon, että jokaisella on ystävä tai parikin, vertaistukea puolin ja toisin. Kuulin, että yhteydenottoja kaupungin taholta yli 80-vuotiaille on tullutkin apua tarjoten.

Olen kävellyt päivittäin hiljaisempia metsäteitä, hengitellen vapaasti saaden voimia keväisestä luonnosta.

Metsäreitillä juolahti mieleeni muisto 43 vuoden takaa. Sain juuri
ilmestyneen runokirjan työtoveriltani Claes Anderssonilta, rakas ihminen ja entinen kulttuuriministerikin.

Puhutteleva runo kuvaili tilannetta, missä jokaisella oli oma kuorma tai uhka kannettavana. Kuin yllättäen joku tulee valoa kantaen. Kaikki kääntyvät sitä kohti ja samalla he näkevät myös toisensa. He saavat siitä voimaa, eivät ole enää yksin. He ovat ”samassa veneessä” , elämä kantaa sittenkin.

Lähinaapurimme lapset Onerva 9 v. ja Olavi 6 v. ilahduttivat meitä ja
muitakin ohikulkijoita Katutaiteilijoina. Isoissa kuvissa olivat kaikki
elämän tärkeät elementit iloa ja valoa säteillen auringon ja Suomen
lipunkin kera. Aurinko ja kotka toivat mieleen upean ikivihreän
lauluesityksen Kotka lentää aurinkoon.

Näiden ilahduttavien tunnelmien kera toivotan virkistävää pääsiäisaikaa!

Kaija Hömppi