KAIKKI SIVUT KUVAGALLERIAT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

”VIRVON VARVON TUOREEKS TERVEEKS” – PÄÄSIÄINEN TULEE PITÄJÄNMÄEN MARTTILAN KYLÄÄN

Tuleehan se pääsiäinen tänäkin vuonna tänne Pitäjänmäkeen.

Tänään ovat noidat liikkeellä täällä Marttilassa. Ja aivan oikein, noidat, tämä on sitä Marttilan satumaailmaa jonka jo Joulukylän aikana olemme oppineet tuntemaan. Sovellettua kansanperinnettä!

Monelta portilta löytyi ruukku virpomisoksia varten. Ja niin, vieressä oli tietysti karkkikulho pienten noitien pitämiseksi kiltillä tuulella.

”Virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks. Vitsa sulle, palkka mulle.”

Tällä kertaa noidat tekivät sen vähän kauempaa mutta varmasti se tehosi yhtä hyvin kuin tavallisempinakin vuosina. Kiitos niille marttilalaisille jotka olivat FB-ryhmässään sopineet miten tämä hieno perinne voidaan turvallisesti säilyttää näissä poikkeuksellisissa oloissakin.

Hienossa auringonpaisteessa oli mukava kiertää nämä Marttilan kyläkadut ja ihailla kaikkia koristeellisia vitsoja jotka olivat jo alkaneet täyttää kukkavaasejaan samalla kun karkkikulhot hiljaa tyhjenivät.

Oli pääsiäisnoidilla muutakin seuraa. Korsutiellä istui kissa tolppansa päässä tarkkailemassa kaikkea mikä kadulla liikkui. Ehkä se odotti pääsiäisyön matkaa täysikuuhun luudan varrella noidan ja mustan kahvipannun seurassa. Kanatkin tulivat tervehtimään ja takapihan aitauksessa piti komea musta lammas omaa konserttiaan.

Onhan tämä Pitäjänmäki aivan ihastuttava paikka.

Kiitos kaikille niille – niin noidille kuin kyläläisillekin – jotka tekivät tästäkin sunnuntaista täällä Marttilassa niin mukavan elämyksen.

Jan Furstenborg