HELSINKI KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

PITÄJÄNMÄKI-SEURAN KEVÄTKOKOUS JÄÄ PITÄMÄTTÄ MUTTA TOIMINTA JATKUU NETISSÄ – NYT KANNATTAA SEURATA SOME-SIVUJAMME FACEBOOKISSA

Turkismiehenpolun ajoeste Pitäjänmäen peruskoulun luona

Niinhän se sitten tietysti on että Pitäjänmäki-seuran sääntömääräinen kevätkokous jää nyt pitämättä. Toivottavasti sitten marraskuun syyskokous jo voidaan järjestää vaikka sekään ei vielä ole millään lailla varmaa.

Tämä ei tietystikään merkitse että toimintamme nyt olisi lakannut. Yritämme olla aktiivisia täällä netissä ja auttaa myös pitskulaisia pysymään ajan tasalla meihin vaikuttavista tärkeimmistä asioista.

Yritämme myös kertoa siitä mitä päivittäisessä elämässä täällä Pitskussa tapahtuu, ja palveluista jotka elämistämme näin poikkeusoloissa voivat helpottaa. Ja tietysti keskustellakin saa, tottakai.Tässä tilanteessa sosiaalinen media on meille paras kanava. Se on nopea ja sitä voidaan käyttää myös viranomaisilta tulevan informaation välittämiseen. Pitäjänmäki-seuran Facebook-sivun ja Pitäjänmäki-ryhmän sisältöä kontrolloimme huolellisesti niin että sinne tulee sitä oikeaa tietoa, lähinnä Suomen valtiolta ja Helsingin kaupungilta.

Kevätkokouksemme keskittyy yleensä edellisen vuoden toiminnan tarkasteluun. Siellä käsitellään toimintakertomus ja tilit. Tulemme näillä kahdella sivullamme antamaan molemmista avointa tietoa ja meiltä voivat jäsenet myös sähköpostitse pyytää enemmän yksityskohtia tai esittää kysymyksiä.

Näin alkuun tässä tietoja siitä mitä vuoden 2019 aikana olemme liikenneasioiden suhteen tehneet ja saavuttaneet. Raide-Jokerista tiedotamme sitten erikseen.

1. Pitäjänmäki-seuran pyynnöstä asetettiin Turkismiehentielle kiinteät liikenne-esteet turvaamaan lasten koulutietä ja kevyen liikenteen väylän turvallisuutta.

2. Pitäjänmäki-seuran pyynnöstä astettiin Kyläkirkontien ja Piispantien väliin kiinteät ajo-esteet poistettujen ’porsaiden’ tilalle estämään läpiajoa Konalantieltä Espoon suuntaan.

3. Pitäjänmäki-seuran aloitteesta rakennettiin Viinentielle vihdoinkin jalkakäytävä kaupungin useita vuosia vanhaan mutta vielä toteuttamattomaan päätökseen perustuen.

4. Pitäjänmäki-seuran kirjelmä Helsingin Seudun Liikenne kuntayhtymälle vuoden alkupuolella vaikutti omalta osaltaan siihen että myös bussiliikenteen poikittaisyhteydet aseman seudulta säilyvät kun linja 550 poistuu Raide-Jokerin myötä. HSL oli jo päättänyt tämän Kaupintietä itään päin kulkevan bussilinjan poistamisesta.

5. Pitäjänmäki-seura on käynyt useita keskusteluja kaupungin ja Raide-Jokerin edustajien kanssa radan eteläpuolisen Pitäjänmäentien palveluyritysten asiakaspysäköinnin turvaamisesta. Tässä tulee kyseeseen mm. lyhytaikaisten asiakaspaikkojen luominen risteäville kaduille kun Pitäjänmäentien pysäköintipaikat poistetaan.