HELSINKI KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU SEURA JA YHTEYSTIEDOT

KORONAVIRUS: PITÄJÄNMÄKI-SEURA SIIRTÄÄ JA PERUUTTAA TILAISUUKSIAAN KUNNES ON JÄLLEEN TURVALLISTA KOKOONTUA YHDESSÄ

Vuoden 2019 Pitäjänmäki-päivä.

Elämme poikkeuksellista ja myös riskialtista aikaa. Facebook-sivullamme olemme jakaneet tietoa koronaviruksesta ja sen todennäköisestä lähiaikojen leviämisestä Suomessa. Jatkamme tämän tekemistä.

Vaikka perusterveet nuoremmat ihmiset todennäköisesti selviävät hyvin tältä taudilta ovat monet meistä myös vaarassa sairastua vakavastikin, etenkin iäkkäämpi väki ja ne joilla on muita terveysongelmia.

Pitäjänmäki-seuran puheenjohtajana en halua vaarantaa kenenkään terveyttä tai hyvinvointia meidän toimintaamme liittyen. Nämä sinänsä tärkeät pitskuseuran tapahtumat ja toiminnot eivät ole välttämättömiä.

Mielestäni on nyt parasta odottaa kunnes tilanne todella selviää ja ’vihreä valo’ palaa jälleen keskinäiselle kanssakäymiselle.

Johtopäätöksenä tästä, omana käsityksenäni, ja esityksenäni seuran hallitukselle:

– Pitäjänmäki-seura ei voi ottaa vastuuta Strömbergin leikkipuiston kevätjuhlasta ensi kuussa. Ehdotamme että tilaisuus siirretään ensi syksyyn sillä ehdolla että virustilanne silloin sallii sen turvallisen järjestämisen. Olemme täysin rinnoin mukana tässä hienossa tapahtumassa heti kun se on todella turvallista.

– Pitäjänmäki-seura on valmis peruuttamaan tai siirtämään myöhemmäksi syyskuun alkuun sunnitellun Pitäjänmäki-päivän. Tämä satuttaa mutta jos se on tehtävä niin teemme sen.

– Nuolipuiston kivikautiskaivauksien siirtämisestä keskustellaan vastuullisten arkeologien kanssa. Todennäköisesti siirtyvät.Meille on pitäjänmäkeläisten terveys ja hyvinvointi ensisijaista.

Tämä ei merkitse että toimintamme hiljentyisi. Sen sijaan se merkitsee että vieläkin enemmän asioita siirtyy verkkoon ja sosiaalisen mediaan. Olemme jo tänään paljon aktiivisempia kuin mikään muu kaupunginosayhdistys ja tästäkin eteenpäin olemme siellä vieläkin näkyvämpiä.

Toivomme myös että sekä nykyiset että uudet jäsenet maksaisivat vuoden 2020 jäsenmaksun. Olisi hienoa että myös Pitskun monet yritykset tulisivat mukaan toimintaamme. Tämä on kaikki vapaaehtoistyötä eikä kaupunkikaan tue tätä lainkaan, kaikki rahat on jo taas käytetty niille kaupunginosille joissa on kuntalaisten verorahoilla maksamat asukastilat. Meillä ei.

Muuten, tämäkin kyllä muutetaan!