KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

PITÄJÄNMÄEN KIRJASTO AVATTIIN VALOISANA JA TOIMIVANA TILANA PITSKULAISTEN MONIMUOTOISEEN KÄYTTÖÖN

Pitäjänmäen kirjaston johtaja Helena Ohene Menu ja Pitäjänmäki-seuran puheenjohtaja Jan Furstenborg uudistettujen kirjastotilojen avajaisissa maanantaina 25 marraskuuta 2019.

Pitäjänmäen kirjasto on nyt korjattu ajanmukaiseen kuntoon. Kaikki ei ole vielä valmista, kertoo kirjaston johtaja Helena Ohene-Menu. Kirjalaatikoita on vielä tyhjennettävinä ja hyllyjäkin saatetaan tarvita lisää. On kuitenkin helppo yhtyä siihen että uusi valoisa ja hyvin toimiva tila varmaan houkuttelee yhä useampia pitskulaisia käyttämään kirjaston tarjoamia tärkeitä ja kiinnostaviakin kunnallisia palveluja.

Kirjaston väki on erityisen tyytyväistä talon uuteen lasten osastoon. Pehmolelut viettävät siellä aikaansa kirjojen kanssa ja lapsetkin ovat tämän osaston jo löytäneet. Tämä on todella tärkeä osa koko kirjastoa ja sen toimintaa.

Tänään oli miellyttävä käydä tässä meille niin tärkeässä Pitäjänmäen kirjastossa ja viedä myös Pitäjänmäki-seuran onnentoivotukset kirjaston johtajalle ja väelle. He tekevät kaikki tärkeää ja hienoa työtä koko yhteisömme puolesta.

Kun tätä peruskorjausta vasta suunniteltiin otimme siihen myös Pitäjänmäki-seurana kantaa viime vuoden elokuussa. Nyt ollaan hyvää matkaa tällä tiellä:

– Kirjaston oma perustoiminta ja sen käyttäjien tarpeet tulee pitää pääasiana. Lasten ja nuorten kirjaston käytön tukeminen on erityisen tärkeää ja onkin jo nyt hieno osa kirjastomme toimintaa.

– Aivan toinen asia on että jatkamme kaupungin kanssa keskusteluja monipuolisten asukastilojen saamisesta Pitäjänmäelle. Se on sitten paljon suurempi juttu.

Kuvassa kirjaston johtaja Helena Ohene-Menu ja Pitäjänmäki-seuran puheenjohtaja Jan Furstenborg.

JF