KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

Taimenten kutupaikoilla Pitäjänmäen Talin Mätäjoella

Mätäjoen taimenten kutupaikkoja katsomassa Pitäjänmäen Talissa, Helsingin Perhokalastajien Pekka Lindbladin opastamana.

Keskipäivän luontokierros Pitäjänmäen Talissa tänään. Helsingin Perhokalastajien Pekka Lindblad johdatteli meidät taimenten kutupaikoille. Monessa paikassa näimme merkit siitä että kalojen ilonpitoa oli syysillan hämärtyessä ollutkin ja ensi vuonna saamme sitten jälleen nähdä runsaasti pieniä taimenenpoikaisia.

Itsestään ei uhanalainen taimen ole tänne Mätäjokeen pesiytynyt vaan se on vaatinut perhokalastajilta ja muilta luonnon ystäviltä paljon työtä. Nyt on kanta vakiintunut niin hyvin ettei muualta enää tarvitse mätiä tuoda vaan pitskulainen luonto hoitaa itse asian.

Kalaan ei muuten kannata Mätäjoelle mennä, jos vaikka jonkin saisikin niin se maksaa helposti yli sata kertaa sen kuin Sellon kalakaupassa. Aika lähelle 4,000 (korjattu) Euroa olisi sitten taimenen hinta, mutta eihän kukaan nyt edes yrittäisikään, niin hienoa on että Pitäjänmäen luonnosta huolehditaan näin hyvin. Sen sijaan voi ihailemassa käydä, ja kannattaakin, kuten mekin tänään teimme. Taskulamppu on hyvä ottaa mukaan pimeän aikana.

Pekka kertoi että Mätäjoen yli kulkevilla kävelysilloilla on usein hyvät näköalapaikat.

Hans Lindqvist ja Pekka Lindblad taimenretkellä Pitäjänmäen Talissa.

Pitäjänmäki-seura tukee parhaansa mukaan tätä hienoa perhokalastajien toimintaa ja olemmehan yhdessä saaneet sovittua Raidejokerin kanssa siitä etteivät rakennustyöt aiheuta vaarallisia valumia Mätäjokeen. Muitakin toimia jokemme suojelemiseksi on meillä yhteisesti tekeillä.

Jan Furstenborg