KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

HYVÄNTUULISTA PITÄJÄNMÄKI-PÄIVÄÄ VIETETTIIN KAUNIISSA AURINGONPAISTEESSA

Kaikkien aikojen osanottajaennätys Pitäjänmäki-päivillä. Kolmisen tuhatta kävijää Pitäjänmäeltä ja muualta.

”Teillä on aivan erityisen hieno tunnelma täällä Pitäjänmäellä.”

Näin sanoivat erään puolueteltan kokeneet kaupunginosatilaisuuksien kävijät keskellä Pitäjänmäki-päivän hyväntuulista väentungosta.

Ja näinhän se olikin.

Kauniissa kesäisessä säässä vietettiin tämän vuoden Pitäjänmäki-päivää sunnuntaina 1 syyskuuta. Väkeä oli valtavasti paikalla, arviolta yli 3,000 kävijää. Juhla-alue oli täynnä esittelyjä, myyntiä ja muuta toimintaa. Kirpputorikaan ei koskaan ole ollut yhtä suuri – ei edes melkein.

Koko tapahtuma oli ’Pitäjänmäen näköinen’. Esillä oli valtavasti pitäjänmäkeläisyyttä, viiden tuhannen vuoden takaisesta kivikaudesta aina huomispäivän joukkoliikenteeseen asti. Mätäjoen taimenet ja Reimarlan rakennushankkeet olivat sulassa sovussa Raide-Jokerin rinnalla kirjaston kokoustilassa. Nuolipuiston arkeologisia kaivauksia esiteltiin huippuarkeologin toimesta kolmessa näyttelyvitriinissä ja kirjasto itse jakoi kävijöille arvokkaita kirjoja poistovarastoistaan.

Urheilukentälläkin oli ennen näkemätön tungos kun Pitäjänmäen Tarmo järjesti lasten juoksukilpailuja, jalkapallon näytösotteluja ja pesäpalloon tutustumista. Lapsia oli mukana niin paljon että lähikauppamme K-Market Reimarlan jokaiselle osanottajalle lahjoittamat palkinnot loppuivat kesken ja saatiin äkkiä kiirehtiä hankkimaan niitä lisää. Ja Pita:n buffetti ja kahvio kävivät täysillä kierroksilla.

Muitakin pitäjänmäkeläisiä palveluyrityksiä oli paikalla, sekä esittämässä omia tuotteitaan että niitä myymässä. Siivouspalvelu PikkuNoita oli tuonut hienon valikoiman Pitäjänmäentien NoitaShopista uuden kiiltävässä autossaan. Vastapäätä tarjosi Marttilan Heavenly Scent kahvio koruja ja syötävää sillä aikaa kun kanat ja lampaat viihtyivät pienellä nurmikolla. Vierestä löytyi Malesialaista ruokaa jota Strömbergin peruskoulun vanhempainyhdistyksen perhe suurella menestyksellä tarjosi. Viiniravintolamme Pausa toi paikalle ihania ’piksujaan’ joita käymme tuolla aseman seudullakin maistamassa.

Sisällä nuorisotalossa toimi Lion Clubin kahvio jonne monet pakenivat ulkopuolella olevaa väentungosta. Partiolippukunta Jeanne d’Arc paistoi muurinpohjalettuja ja juuri ennen tilaisuuden loppumista oli kaikki myyty ja taikina käytetty loppuun. Punaisen Ristin palkittu Länsi-Helsingin ensiapuryhmä oli jo totuttuun tapaan paikalla valmiudessa.

Ohjelmaakin oli tarjolla, varsinkin lapsille. Siina & Taikaradio vangitsi sekä nuoret että vanhemmatkin katsojansa ja kuulijansa mukaan vetävällä esityksellään josta suuri kiitos Pitäjänmäen seurakunnalle. Muutenkin tuki seurakunta tilaisuutta monella tavoin ja oli suurella joukolla läsnäkin.

Näihin tilaisuuksiin kuuluvat myös poliittiset puolueet joista nytkin monet olivat paikalla. Useimmat paikallisyhdistykset tai niiden kunnallisjärjestöt ovatkin liittyneet seuran yhteisöjäseniksi. Kaikki käyttivät lyhyen puheenvuoron tilaisuuden aikana, osoittaakseen kiinnostustaan pitäjänmäkeläisille tärkeisiin asioihin.

Näihin tilaisuuksiin kuuluvat tietysti arpajaiset. Paikalliset tukijamme K-Market Reimarla, Valio, PikkuNoita ja puutarhaliike Taimimaa olivat lahjoittaneet hienoja palkintoja jotka selvästi houkuttelivat väkeä osallistumaan. Joten onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille!

Tästä todella miellyttävästä tilaisuudesta voisimme puhua vaikka kuinka paljon ja moni tärkeä tukija ja osallistuja on varmaan jäänyt tässä mainitsematta. Haluan kuitenkin vielä aivan erityisesti kiittää Pitäjänmäen kirjastoa ja kirjaston johtajaa Helena Ohene Menua ja hänen tiimiänsä jotka jälleen kerran auttoivat meitä niin paljon tämän onnistuneen Pitäjänmäki-päivän järjestämisessä. Ja kiitos kaikille pitskulaisille ja kauempaakin tulleille mukana olemisesta, ja siitä hyvästä tuulesta!