HELSINKI KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

PITÄJÄNMÄKI-SEURA JA KONALA-SEURA VASTUSTAVAT RUOTSINKIELISEN PÄIVÄKODIN SULKEMISTA – LAUTAKUNTAJAOSTON PÄÄTÖSAINEISTO OLI VIRHEELLISTÄ JA HARHAANJOHTAVAA

JF / Ollaanko Pitäjänmäeltä taas viemässä kaupungin palveluja muualle ja samalla uhkaamassa satavuotista kulttuuriympäristöämme? Kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan ruotsinkielinen jaosto haluaa sulkea Konalantiellä olevan 37-paikkaisen päiväkodin ja siirtää paikat Kutomokujalle aivan alueen eteläreunaan. Päiväkoti ja viereinen ruotsinkielinen alakoulu jossa toimivat luokat 1 ja 2 jakavat kaavalla vahvasti suojellun koulutontin. Alakoulu täyttää tänä vuonna 100 vuotta More..

PITÄJÄNMÄKI-SEURA RYHTYY SELVITTÄMÄÄN ASUKKAIDEN VELVOLLISUUKSIA OSALLISTUA REIMARLAN-MARTTILAN VESIHUOLTOSANEERAUKSEN YLEISKUSTANNUKSIIN

Reimarlan-Marttilan laaja vesihuoltosaneerausprojekti on nyt täydessä käynnissä ensimmäisellä työmaa-alueellaan Marttilassa. Lähikuukausina se laajenee myös muualle rantaradan pohjoispuolisessa Pitskussa. Pitäjänmäki-seura on alusta saakka ollut yhteydessä hankeen toteuttajiin, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ja TerraWise Oy. Myös Helsingin kaupungin edustajien kanssa olemme projektista aktiivisesti keskustelleet. Tähän mennessä on asiasta vaihdettu satoja sähköposteja ja kymmeniä muistioita on lähetetty. Tämän More..

PITÄJÄNMÄKI-SEURA SELVITTÄMÄÄN HSY:n ILMOITTAMIEN ’RANGAISTUSMAKSUJEN’ LAILLISUUTTA NIILLE JOTKA EIVÄT UUSI TONTTIJOHTOJAAN JA PUTKIAAN ALUEEN VESIHUOLTOSANEERAUKSEN YHTEYDESSÄ

Helsingin kaupunki ja HSY ovat ilmoittaneet vaativansa korkeita ’rangaistusmaksuja’ niiltä jotka eivät halua uusia tonttijohtojaan ja -putkiaan Marttilan-Reimarlan suuren vesihuoltouudistuksen yhteydessä. Vaatimukset on porrastettu olemassa olevien putkien ja johtojen iän mukaan. Pitäjänmäki-seura haluaisi että näiden vaatimusten oikeutus ja lainmukaisuus selvitettäisi. Lukuisiin pyyntöihimme on saatu varsin yleisluontoisia vastauksia eikä asiaa ole mielestämme käsitelty sen vaatimalla vakavuudella.Haemme More..

HELSINKI KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU SEURA JA YHTEYSTIEDOT YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

REIMARLAN-MARTTILAN VALTAVA VESIHUOLTOPROJEKTI, ASUKASTALOHANKE, KULTTUURIYMPÄRISTÖN VAALIMINEN JA LIIKENNETURVALLISUUS – PITÄJÄNMÄKI-SEURA AVASI SYYSKAUDEN

Kun tapaamisia ja tilaisuuksia näyttää taas olevan vaikea järjestää koronapandemian jatkumisen takia korostuvat Pitäjänmäki-seuran muut projektit ja hankkeet. Näin todettiin kun yhdistyksen hallitus kokoontui syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa eilen torstaina 5 elokuuta Marttilalaisessa puutarhassa. Toki harmittaa että toiminalle joudumme asettamaan rajoituksia mutta se ei meitä kuitenkaan lannista. Työohjelmassamme on monia hankkeita ja projekteja joissa pyrimme jatkamaan More..