KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

RAIDE-JOKERI: PITÄJÄNMÄKI-SEURA MUKANA PATTERINMÄEN TUNNELISUUNNITELMAN MAASTOKATSELMUKSESSA

Kaksi ja puoli tuntia vierähti Patterinmäen ympäristön metsässä tänä aamuna. Olimme siellä yhdessä pajamäkeläisten naapuriemme Pajamäki-seuran, Uudenmaan ELY-keskuksen. Raide-Jokerin, Helsingin kaupungin ja luontojärjestöjen kanssa katsastamassa miten pikaraitiotien rakentaminen alueen läpi vaikuttaa luontoarvoihin ja ympäristöön. Raide-Jokerin ja sen omistajakuntien olisi pitänyt jo paljon aikaisemmin keskustella kunnolla tämän projektin toteuttamisesta alueen asukkaita edustavan Pajamäki-seuran kanssa. Vaikka kaavasuunnitelmista More..

PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU PITÄJÄNMÄKI ENNEN

Pitäjänmäki-seuran kunniakäynti sankarihaudoilla

Sunnuntaina 19.5. muistetaan sankarivainajia kaatuneitten muistopäivänä. Pitäjänmäen sankarihaudoilla olivat kunnioitustaan ja kiitollisuuttaan osoittamassa Pitäjänmäen seurakunta, Petrus församling ja Pitäjänmäki-seura samoin kuin Lions-Clubit Konalasta ja Pajamäestä, ja Lions Pitäjättäret. Myös Pitäjänmäen reservinupseerit olivat tässä meille tärkeässä ja mieleenpainuvassa tilaisuudessa mukana. Pastori Jukka Vanteen puhe oli ajatuksia herättävä ja valoisa ja häntä tuki ruotsinkielisen Petrus seurakunnan pastori More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

Pitäjänmäen-Konalan ikäihmisten korttelikerho vietti 15-vuotista taivaltaan nuorisotalossa

Aurinkoinen juhlahetki kauniissa kevätauringossa. Tänään keskiviikkona 15.5. vietti Pitäjänmäen-Konalan ikäihmisten korttelikerho 15-vuotisjuhlaansa nuorisotalossamme. Salin täyteinen yleisö sai nauttia todella korkeatasoisesta kulttuuriohjelmasta. Näyttelijä ja laulaja Eija Ahvo esitti pianotaiteilija Esa Helasvuon kanssa todella hienon ja ajatuksia herättävän ohjelmiston joka koostui ennen kaikkea Edith Piafin ja Jacques Brelin lauluista. Omia kulttuurintekijöitämme edustivat Pikomalan laulajat ja laulaja Hannu More..

PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

Pitäjänmäki-seuralle uusi Facebook-ryhmä

Pitäjänmäki-seura on tänään perustanut uuden Facebook keskustelu- ja informaatioryhmän jäseniään ja muita pitäjänmäkeläisiä varten. Ryhmän nimi on yksinkertainen: ”Pitäjänmäki” Pitäjänmäki on kaupunginosamme asukkaiden ja toimijoiden Facebook-ryhmä. Sitä ylläpitää Pitäjänmäki-seura joka on alueemme kaupunginosayhdistys. Pitäjänmäki-ryhmä on avoin keskustelu- ja informaatiosivu joissa jokainen ryhmän jäsen voi julkaista Pitäjänmäkeen ja täällä asumiseen tai toimimiseen liittyviä kirjoituksiaan, kuviaan ja More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

Pitäjänmäellä siivottiin

Tänään lauantaina siivottiin Pitäjänmäellä. Siisteyden vaalijana oli tietysti Pitäjänmäki-seura. Marttilassa, Reimarlassa ja Strömbergintiellä laitettiin paikkoja muutenkin kevätkuntoon. Saalistakin roskien kerääjille kertyi kuten myös Marttilan kokoontumispaikan roskasäkkikasoista näkyi. Autonrenkaita Mätäjoen varressa ja dumpattu kirjahylly metsässä Nuolipuiston takana, siinä tätä luontoon jätettyä tavaraa isommasta päästä. Paljon väkeä oli mukana ja työt saatiinkin nopeasti tehtyä. Välillä ennätettiin jopa More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

K-Market Reimarla avasi uuden hohtavana ovensa

Ison urakkansa jälkeen on Pitäjänmäen K-kauppiaalla Marika Rekilällä nyt todella hyvä syy iloiseen hymyynsä. Tänään avattiin täysin uudistuneen K-Market Reimarlan ovet kuukausien remontin jälkeen. Kannatti odottaakin sillä nyt meillä näillä kylillä on todella hieno päivittäistavarakauppa. Käykääpä katsomassa! Onneksi olkoon kauppiaalle, kaupan koko väelle ja tietysti tälle hienolle marketille itselleen. JF

KAIKKI SIVUT YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

Rottamaisia asioita Pitäjänmäeltä

Tänään hieman rottamaisista asioista vaikkei niistä yleensä niin mielellään puhutakaan. Helsingissä lienee sadasta tuhannesta puoleen miljoonaan rottaa. Osa niistä löytyy täältä Pitäjänmäeltäkin. Kaupunki ja HSY tekevät parhaansa tämän ongelman ratkaisemiseksi ja voimme kaikki yrittää auttaa noudattamalla joitakin aika yksinkertaisia ja selviä ohjeita. Eri puolilla Pitäjänmäkeä on rottia ja rottatuhoja. Tällä viikolla on kaupungin viemäreihin viety More..