KAIKKI SIVUT YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

ASUKKAILTA – NUORILTA JA VANHEMMILTAKIN – PYYDETÄÄN EHDOTUKSIA HELSINGIN TOIMIVUUDEN JA VIIHTYISYYDEN PARANTAMISEKSI

Pitäjänmäen asukkailta pyydetään tänä syksynä ehdotuksia käytännön toimista kaupunginosamme ja koko kaupungin toimivuuden ja viihtyvyyden lisäämiseksi. Helsingin kaupunki kutsuu aloitettaan osallistuvaksi budjetoinniksi. Yhteensä 4,4 miljoonaa Euroa varataan projekteille joita kaupunkilaiset itse esittävät. Asukkaat päättävät sitten äänestämällä mitkä projektit toteutetaan. Äänioikeutettuja ovat kaikki 12 vuotta täyttäneet helsinkiläiset, eli tärkeä tavoite on saada myös nuoret mukaan. Kuvamme More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

PITÄJÄNMÄEN AKTIIVISET IKÄIHMISET TARVITSEVAT PAREMPIA TILOJA

Antiikin Kreikan kulttuurista ja paljon muustakin kuultiin Pitäjänmäen-Konalan korttelikerhossa tänään 19 syyskuuta. Lähes neljäkymmentä osanottajaa kokoontui tähän viikoittaiseen tilaisuuteen Vähätuvan leikkipuiston talossa. Päivän luennoitsija oli Hanna-Riitta Toivanen-Kola Helsingin työväenopistosta. PITKO joksi korttelikerhon nimi lyhentyy on todella aktiivinen ikäihmisten yhteisö. Kuten monet muut kaupunginosamme toimijat tarvitsisi korttelikerho paljon tilavammat ja myös käyttöajoiltaan joustavammat puitteet kokoontumisilleen. Kunnollisten More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

TERVETULOA PITSKUN KULTTUURIKIRKON SISÄLLISRAUHAN SYKSYYN 2018

Koko syksyn ajan on Kulttuurikirkolla todella hienoa ohjelmatarjontaa täällä Pitäjänmäen sydämessä. Kannattaa käydä myös heidän omalla kotisivullaan http://www.kulttuurikirkko.net/ . Tämä Pitskun Kulttuurikirkon sivulta: Olemme tänä vuonna olleet sadan vuoden takaisen sisällissotamme äärellä. Minäkin. Ohjaan tamperelaiselle Tellus naiskuorolle Tellu Turkan ja Petra Poutanen-Hurmeen säveltämää liikkuvaa kuoroteosta nimeltään SUSINARTUT.  Teoksen lauluissa pääsevät ensimmäistä kertaa ääneen monet sisällissotaamme osallistuneet More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

PITÄJÄNMÄEN PERUSKOULUN SYYSMARKKINAT

Pitäjänmäen peruskoulun syysmarkkinat pidettiin tänään lauantaina 15 syyskuuta. Vohvelit hillolla ja vispikermalla suoraan pannusta ja aidot venäläiset napoleon-leivokset maistuivat tällä kertaa ?– ja kyllä vähän muutakin. Näihin hienoihin maku-, tuoksu- ja aistitelttoihin en enää olisi mahtunut sisään… Iloinen ja hieno koululaisten kyläjuhla. Pitskussa osataan, saadaan aikaan ja pidetään hauskaa!  

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

PITSKUN NÄKÖINEN ONNISTUNUT JA INNOSTAVA PITÄJÄNMÄKI-PÄIVÄ

Pitäjänmäki-päivää on nyt vietetty, sunnuntaina 9 syyskuuta. Olihan se Pitäjänmäen näköinen, aurinkoinen ja iloinen. Valtavasti väkeä oli paikalla ja myyntipöytiä melkein silmänkantamattomiin. Kuten omassa avauspuheessani sanoin kerroimme kaikille kaupunginosamme viisituhatvuotista tarinaa, Helsingin rikkaimmasta kivikausilöydöstä Euroopan ajanmukaisimpaan valokuituverkkoon. Kaupunginsuunnittelun karttojen ääressä oli tungosta ja perhokalastajien Mätäjoki-projekti kiinnosti myös ympäristöministeri Kimmo Tiilikaista joka viipyi pitkän tovin esittelypöydän More..