KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU PITÄJÄNMÄKI ENNEN

Kesäisellä kävelyllä Pitäjänmäen Reimarlassa – muistipiiri kokoontuu jälleen syksyllä

Muistipiirin väkeä Kokkokallion laella. Kuva Jussi-Petteri Lappi. Tämän kevään viimeisen Pitäjänmäki muistelee – tapaamisen ohjelmassa oli kävelyretki Reimarlan länsiosiin tiistaina 22.5.2018. Kävely suuntautui mm. Knuutintien, Henrikintien, Kyläkirkontien, Sylvesterintien, Konalantien ja Kokkokalliontien alueille. Jyrkinkallion lähellä myös käytiin sekä Kokkokallion laella. Kesäinen sää suosi kävelyretkeä, jonka päätteeksi kahvit nautittiin Konalantie 10:ssä Pitäjänmäen työväenyhdistyksen kerhotilassa. Kulttuurikirkon edessä More..

Kivikauden löytöjä kaivettiin esiin Pitäjänmäen Nuolipuistossa

Pitäjänmäki on perinteitä ja historiaa täynnä vaikkei sitä heti muomaisikaan. Niin vihreää ja rauhallista, ja kuitenkin aivan Helsingin keskustan tuntumassa. Marttilan-Reimarlan Nuolipuistossa oli aika käytännöllisesti katsoen pysähdyksissä toukokuisena viikonloppuna 2018. Kymmenet arkeologit, useimmat harrastajia, etsivät tiiviisti ja innokkaasti esineitä ja jälkiä joita kivikauden kyläläiset jättivät tänne noin 5,000 vuotta sitten. Kaivuut sijoittuivat kukkulalle aivan leikkipuiston More..

KAIKKI SIVUT

Pitäjänmäki-seuran henkilörekisteriseloste

Huomenna 25 toukokuuta astuu voimaan uusi henkilötietolaki. Alla julkaisemme lain edellyttämän henkilörekisteri- ja tietosuojaselosteen. Rekisterinpitäjän tulee laatia jokaisesta eri henkilörekisteristä rekisteriseloste, joka on pidettävä yleisesti saatavilla esimerkiksi rekisterinpitäjän toimipaikassa tai verkkopalvelussa. Samaan henkilörekisteriin kuuluvat erikseen pidetyt atk-rekisterit ja manuaaliset luettelot ja kortistot, jos niitä käytetään saman tehtävän hoitamiseen. Toukokuun 25. päivästä alkaen henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

Kunniakäynti Pitäjänmäen sankarihaudoilla

Tänään sunnuntaina, kaatuneiden muistopäivänä, osallistui Pitäjänmäki-seura kunniakäyntiin Pitäjänmäen sankarihautausmaalla. Tilaisuudessa puhui Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi ja rukouksen luki pastori Benjamin Sandell alueen ruotsinkielisestä Petrus seurakunnasta (Petrus församling). Lippulinna kuuntelemassa Pitäjänmäen kirkkoherra Arto Antturin puhetta. Alueen kaupunginosayhdistysten Konala-, Pajamäki- ja Pitäjänmäki-seurojen puolesta laskivat seppeleen Pitäjänmäki-seuran puheenjohtaja Jan Furstenborg ja seuran taloudenhoitaja Jussi-Petteri Lappi.

Nuolenkärkiä ja piikiveä – kivikauden löytöjä Pitäjänmäen Reimarlassa

Kolme nuolenkärkeä, piikiven pala ja paljon ruukunsirpaleita. Kivikautisia esineitä löydettiin taas eilen kaivauksissa täällä Nuolipuistossa. Tänään lauantaina jatkettiin viikonlopun kestäviä kaivaustöitä suurimmaksi osaksi harrastajavoimin arkeologi Jan Fastin ja hänen työtovereidensa johdolla. Projekti on osa Helsingin ruotsinkielisen työväenopiston – Arbis – kurssitoimintaa. Nuolipuiston mielenkiintoista kaivaustoimintaa saa mielellään käydä katsomassa. Työt ovat käynnissä lauantaina ja sunnuntaina klo More..

Pitäjänmäen Nuolipuistossa avataan kivikautisen Helsingin salaisuuksia

Pitäjänmäen Reimarlassa löydettiin vuonna 1962 kivikautinen saalistus- ja kauppapaikka. Tänään aloitettiin jälleen kaivaukset arkeologi Jan Fastin johdolla osana ruotsinkielisen työväenopiston (Arbis) kurssitoimintaa. Kuva: Pitäjänmäki-seura/JF Arkeologiset kaivaukset ovat alkaneet Pitäjänmäen Reimarlan Nuolipuistossa tänä aamuna. Kolmen päivän aikana 18-20 toukokuuta klo 10-15 arkeologit ja arkeologian harrastajat tutkivat tätä kivikautista löytöpaikkaa. Projektia johtaa arkeologi Jan Fast ja More..