HELSINKI KAIKKI SIVUT KUVAGALLERIAT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU PITÄJÄNMÄKI ENNEN

Pitäjänmäen Marttilan Joulukylä 2023

Helsingin Pitäjänmäen Marttilan rintamamieskylä on tunnelmallinen kohde talviselle iltakävelylle. Yli viisikymmentä taloa on mukana kertomassa tarinoitaan. Kauniit ja mielikuvituksen herättävät asetelmat kiinnostavat kaiken kiäisiä joulukuisessa iltavalaistussa maisemassa tammikuun 6 saakka. / JF

HELSINKI KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

PITÄJÄNMÄKI-PÄIVÄ SUNNUNTAINA 10 SYYSKUUTA 2023 KLO 12-15 TURKISMIEHENTIELLÄ KIRJASTON, KOULUN JA URHEILUKENTÄN LUONA

Pitäjänmäen vuosittainen suurtapahtuma on jälleen tulossa. Sunnuntaina 10 syyskuuta klo 12 – 15 muuttuu kirjaston, urheilukentän ja koulun alue iloiseksi juhlakentäksi. Täällä kerrotaan pitskulaisten yhteisestä toiminnasta. Urheilukentällä pyörivät PiTa:n lasten juoksukilpailut ja futismatsit. Pitäjänmäen oma VPK tuo kalustoansa näytille ja saattaa siellä saada sammuttamistakin kokeilla. Kirppis kuuluu asiaan kuten aina. Myös palveluja ja yrityksiä esitellään. More..

Kissakala Pitäjänmäkipäivillä 2022
HELSINKI KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU SEURA JA YHTEYSTIEDOT YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

KUTSU PITÄJÄNMÄKI-SEURAN SYYSKOKOUKSEEN TIISTAINA 15 MARRASKUUTA 2022 KLO 18.00 PITÄJÄNMÄEN KIRJASTOSSA

Pitäjänmäki-seura ry KOKOUSKUTSU Pitäjänmäki-seuran jäsenet kutsutaan seuran syyskokoukseen tiistaina 15 marraskuuta 2022 alkaen klo 18.00 Pitäjänmäen kirjaston tiloissa, Jousipolku 1. Toivomme ennakkoilmoitusta tilan riittävyyden ja terveysturvallisuuden varmistamiseksi, mutta se ei ole sääntöjen edellyttämä velvollisuus. Koronatilanteen mahdollinen vaikeutuminen saattaa merkitä että edellytämme maskin käyttöä kokoustilassa. Kokouksessa käsitellään sääntöjen 8 kohdassa mainitut asiat 1. Valitaan kokouksen puheenjohtaja More..

HELSINKI KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

SAMI SILLANPÄÄ PITÄJÄNMÄEN KIRJASTOSSA KESKIVIIKKONA 12.10.

Kongo on tarunhohtoinen joki, joka virtaa läpi Afrikan sydänmaiden valtavan viidakon. Keskiviikkona 12 lokakuuta klo 18 voit lähteä mukaan tälle mieliinpainuvalle matkalle. Pitäjänmäkeläinen Sami on tietysti itse mukana ja kertoo kirjastaan, sen tapahtumista ja ihmisistä. Kannattaa tulla! Miljoonille ihmisille Kongojoki on elämänlähde ja ainoa kulkuyhteys ulkomaailmaan. Kongo on läpi historiansa ollut sekä keskellä Afrikkaa että More..

HELSINKI KAIKKI SIVUT KUVAGALLERIAT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

PITÄJÄNMÄKELÄISET VIETTIVÄT JUHLAPÄIVÄÄNSÄ KESÄISEN KAUNIISSA AURINGONPAISTEESSA

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen vietettiin perinteistä Pitäjänmäki-päivää sunnuntaina 11 syyskuuta kirjaston ja urheilukentän maisemissa. Kaunis sää ja hieno ohjelma saivat kaupunginosamme väen runsaslukuisena liikkeelle. Järjestötelttojen ja tapahtumapaikkojen välisillä kujilla vallitsi ajoittain jopa eteläeurooppalaisen kylän ahdas ja iloinen tunnelma. Tähän ’Pitäjänmäen näköiseen’ kolmituntiseen tilaisuuteen osallistui arviolta 2,000-3,000 pitskulaista ja muualta tullutta vierasta. Tämän ’Pitskupäivän’ merkitystä korosti More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU PITÄJÄNMÄKI ENNEN SEURA JA YHTEYSTIEDOT

PITÄJÄNMÄKI-SEURAN HALLITUKSET VUODESTA 2013

  PITÄJÄNMÄKI-SEURAN HALLITUS vuodelle 2022 Puheenjohtaja Jan Furstenborg Partiotie 16 00370 HELSINKI jan(at)janfurstenborg.fi Peter Saramo varapuheenjohtaja peter.saramo(at)gmail.com Sirpa Aromaa sihteeri sirpa.aromaa(at)suomi24.fi Jussi-Petteri Lappi taloudenhoitaja pitajanmakiseura@elisanet.fi jussi-petteri.lappi(at)pp.inet.fi Reijo Kallinen reijo.kallinen(at)kolumbus.fi Jouni Kekkonen jouni.kekkonen(at)kolumbus.fi Pirjo Kivistö pirjo.kivisto(at)gmail.com Helena Lauriala hlauriala(at)gmail.com PITÄJÄNMÄKI-SEURAN HALLITUS vuodelle 2021 Puheenjohtaja Jan Furstenborg Partiotie 16 00370 HELSINKI jan(at)janfurstenborg.fi Sirpa Aromaa sirpa.aromaa(at)suomi24.fi Reijo Kallinen More..

HELSINKI KAIKKI SIVUT KUVAGALLERIAT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU PITÄJÄNMÄKI ENNEN YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

PITÄJÄNMÄEN ALKUHISTORIAA 5,000 VUODEN TAKAA AVATTIIN KIVIKAUDEN KAIVAUKSISSA NUOLIPUISTOSSA

Pitäjänmäen ja Helsingin alkuhistoriaa on elokuisessa viikon vaihteessa avattu täällä Reimarlan Nuolipuistossa. Neljä päivää kestäneet kaivaukset kivikautisella asuin-, kalastus- ja kauppapaikalla päättyivät sunnuntaina 14.8. Kahden vuoden pakollisen koronatauon jälkeen jatkettiin tätä jännittävää historiahanketta pitäjänmäkeläisen leikkipuiston kupeessa. Viisituhatta vuotta vanhat kampakeramiikan sirpaleet ja monet muut tämän viikon löydöt kertovat miten kesäkaudella asetuttiin nykyisen Mätäjoen suistossa olevaan More..