PITÄJÄNMÄKI-SEURAN KIRJE HELSINGIN KAUPUNGILLE ASEMAPUISTON SUOJELEMISESTA

Pitäjänmäen asemapuisto pitää säilyttää pitskulaisten omana puistona ja lähivirkistysalueena. Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee tänään aluetta koskevaa kaavamuutosehdotusta joka Pitäjänmäki-seuran mielestä kaikista hyvistä tarkoituksistaan huolimatta uhkaa pilata tämän hienon kulttuuriympäristön. Pitäjänmäki-seuran hallitus käsitteli ehdotusta etäkokouksessaan tiistaina 12.4. Olemme tänään lähettäneet kirjeen lautakunnan puheenjohtajalle apulaispormestari Anni Sinnemäelle ja kaikille jäsenille, ja se on tässä nyt myös pitskulaisille tiedoksi. More..

HÄVIÄÄKÖ KANSALLISESTI ARVOKAS PITÄJÄNMÄEN ASEMAPUISTO YKSITYSTONTTIEN JA PYÖRÄBAANAN PURISTUKSESSA?

Onko kaupunki pilaamassa Pitäjänmäen perinteisen asemapuiston? Kansallisesti merkittävänä kulttuuriympäristönä suojeltu puisto hajotetaan tontteja myymällä ja leveällä fillaribaanalla pieniin osiin jos nykyinen asemakaavaehdotus hyväksytään. Lähivirkistysaluetta ei tällä seudulla enää olisi eikä puistoakaan. Suunniteltu uusi asuntoalue puistosta länteen on kannatettava kohennus Pitäjänmäen keskusta-alueelle. Ongelma onkin itse asemapuiston suunnitelmassa. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asemanseudun kaavaa tiistaina 13 huhtikuuta jonka jälkeen More..

PITÄJÄNMÄEN MARTTILASSA JA OSASSA REIMARLAA UUSITAAN VESIHUOLTOVERKOSTO

Pitäjänmäen Marttilassa ja osassa Reimarlaa uusitaan koko vesihuoltoverkosto alkaen tänä keväänä. Sen yhteydessä tehdään mahdolliseksi myös tonttivesijohtojen ja viemärien saneeraus. Tästä linkistä löytyvät sekä saneerauksen yleistiedot että ohjeet kiinteistöjä varten. Pyrin saamaan selvän tiedon HSY:ltä siitä missä aikataulussa työt alkavat ja jatkuvat täällä Marttilassa ja Reimarlassa. Jan Furstenborg, Pitäjänmäki-seuran puheenjohtaja ”Saneerattava runkoverkosto sisältää HSY:n vastuulla More..

HELSINKI KAIKKI SIVUT KUVAGALLERIAT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

MÄTÄJOEN VARREN LUMIKASAT

Näin huolehtii Helsingin kaupunki Mätäjoen keväisestä vedensaannista. Jälleen kerran on kasattu valtava määrä likaista lunta Kannelmäen ja Malminkartanon väliselle aukealle. Siitä sitä sitten sulatessaan valua lorisee Mätäjokeen ja sen kautta mereen. Matkalla ilahdutetaan jokeen suurella vaivalla kotiutettua taimenkantaa. Onpahan tämäkin jonkinlainen luontoteko. Jan Furstenborg

HIENOVARAINEN PYYNTÖ – VUODEN 2021 JÄSENMAKSU?

Näin korona-aikaan kun monilla on tiukkaa emme ole aktiivisesti kysyneet jäsenmaksujen perään. Kokoontumisetkin on jouduttu jättämään väliin, niin Pitäjänmäki-päivä kuin Strömbergin leikkipuiston kevätjuhlakin. Toimintamme Pitäjänmäen ja pitskulaisten hyväksi on kuitenkin jatkunut aktiivisena. Jotta voisimme näin jatkaa toivomme että mahdollisimman moni maksaisi nyt vuoden 2021 jäsenmaksun 10 Euroa tilillemme FI3220601800006356 . Maksajan/jäsenen nimi ja yhteystieto – More..

HELSINKI KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

ILMAISTEN KASVOMASKIEN JAKELUPISTE TARVITSEVILLE NYT MYÖS PITÄJÄNMÄEN KIRJASTOSSA

Kasvomaskien ilmaisjako tarvitseville alkaa Pitäjänmäen kirjastossa keskiviikkona 17 maaliskuuta. Pitäjänmäki-seura oli useampaan otteeseen asista yhteydessä Helsingin apulaispormestariin Sanna Vesikansaan. Maskit on tarkoitettu niille joilla ei muuten olisi varaa niitä hankkia. Viimeksi kirjoitin tästä kirjeen apulaispormestarille runsas viikko sitten. Perjantaina saimme sitten myönteisen vastauksen kaupungin hankintapäälliköltä, ja keskiviikosta 17.3. lähtien voi niitä maskeja siis kirjastosta hakea. More..