PITÄJÄNMÄKI-SEURAN KUNNIAKÄYNTI SANKARIHAUDOILLA ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ

Kuten aina itsenäisyyspäivänä käytiin tänään 6.12.2019 Pitäjänmäen sankarihaudoilla kunnioittamassa kaatuneiden sankareiden muistoa. Mukana olivat Pitäjänmäen seurakunta ja Petrus församling sekä alueen kolme kaupunginosayhdistystä eli Pitäjänmäki-seura, Konala-seura ja Pajamäki-seura. Tilaisuudessa puhuivat suomeksi ja ruotsiksi seurakuntapastorit Maika Vuori ja Benjamin Sandell. Musiikkiohjelmasta vastasivat Pikomalan laulajat Emma Kuntsin johdolla. Kolmen kaupunginosayhdistyksen puolesta laskimme Pitäjänmäki-seuran taloudenhoitajan Jussi-Petteri Lapin kanssa More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

PITÄJÄNMÄEN STRÖMBERGIN ALA-ASTEEN KOULUN JA PÄIVÄKODIN HIENOT JA LÄMMINHENKISET JOULUMYYJÄISET

Uskomattoman hienossa talvisäässä kävimme tänä aamuna Pitäjänmäen Strömbergin ala-asteen koulussa jossa vanhemmat ja lapset olivat järjestäneet joulumyyjäiset. Mukana oli sekä koulun että talossa toimivien päiväkotien perheitä ja opettajia. Me olimme varmaan ensimmäisiä kävijöitä siltä päivältä, menossa hieman myöhemmin naapurissa olevan Marttilan joulukylän avajaisiin. Myyntipöydät oli juuri saatu valmiiksi ja olihan kahvileipä todella houkuttelevaa. Ja maistuikin! More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU SEURA JA YHTEYSTIEDOT YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

PITÄJÄNMÄKI-SEURA VALITTIIN EDUSTAMAAN LÄNTISTÄ SUURPIIRIÄ HELSINGIN KAUPUNGINOSAT ry HELKAn HALLITUKSESSA

Pitäjänmäki-seura on aktiivisesti mukana myös koko Helsinkiä koskevassa kaupunginosatoiminnassa. Eilen pidetyssä Helsingin Kaupunginosat ry:n vuosikokouksessa valittiin seuramme edustamaan pääkaupungin läntistä suurpiiriä yhdistyksen hallituksessa. Tässä muille Länsi-Helsingin yhdistyksille kirjoittamani kirje ja yhteistyöviesti. Jan Furstenborg —– Eilisessä Helsingin Kaupunginosat ry:n syyskokouksessa minut valittiin hallituksen jäseneksi edustamaan läntistä suurpiiriä. Anne Arento-Manerva Lehtisaari-seurasta valittiin suurpiirimme varaedustajaksi ja osallistumme kummatkin More..

PITÄJÄNMÄEN ELÄKKEENSAAJAT RY KOKOONTUI PÄÄTTÄMÄÄN ENSI VUODEN TOIMINNASTA

Jo toisella viidelläkymmenellään jatkaa Pitäjänmäen Eläkkeensaajat ry aktiivista toimintaa Pitskun ja Konalan ikäihmisten parissa ja heidän hyväkseen. Yhdistys on Pitäjänmäki-seuran yhteisöjäsen. Alkuviikolla pidetyssä syyskokouksessa valittiin puheenjohtajaksi Eeva-Sisko Artell. Uudessa hallituksessa ovat mukana myös Maj-Len Remahl, Päivi Simonen, Arto Aijala, Sirpa Hyytiäinen, Pirjo Kivistö, Terttu Viitanen, Raila Lamminen ja Marja-Liisa Mikola. Toiminnan ytimen muodostavat jäsentapaamiset joka More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

PITÄJÄNMÄEN KIRJASTO AVATTIIN VALOISANA JA TOIMIVANA TILANA PITSKULAISTEN MONIMUOTOISEEN KÄYTTÖÖN

Pitäjänmäen kirjasto on nyt korjattu ajanmukaiseen kuntoon. Kaikki ei ole vielä valmista, kertoo kirjaston johtaja Helena Ohene-Menu. Kirjalaatikoita on vielä tyhjennettävinä ja hyllyjäkin saatetaan tarvita lisää. On kuitenkin helppo yhtyä siihen että uusi valoisa ja hyvin toimiva tila varmaan houkuttelee yhä useampia pitskulaisia käyttämään kirjaston tarjoamia tärkeitä ja kiinnostaviakin kunnallisia palveluja. Kirjaston väki on erityisen More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU

NUORET PALOKUNTALAISET ESITTIVÄT SAMMUTUSTAITOJAAN PITÄJÄNMÄEN VPK:n PALOASEMALLA

Päivä paloasemalla – jännä juttu niin pienemmille kuin suuremmillekin. Tätä koko perheen tapahtumaa vietettiin myös Pitäjänmäen VPK:n tukikohdassa Reimarlan Viinentiellä lauantaina 23 marraskuuta 2019. Pääosassa olivat VPK:n nuoret jotka esittelivät sammutustaitoaan niin suurella vesiruiskulla kuin pienemmilläkin sammuttimilla. Palokunnan puheenjohtaja Henrik Helenius valvoi tapahtumia tyytyväisenä. Nuoria on nyt paljon mukana ja kunhan lisää ohjaajiakin saataisi niin More..

KAIJA HÖMPPI JATKAA PITKO:n PUHEENJOHTAJANA

Kaija Hömppi valittiin uudelleen Pitäjänmäen-Konalan Ikäihmiset ry:n eli PitKon puheenjohtajaksi tänään. Vuosikokous pidettiin Vähätuvan leikkipuiston rakennuksessa Konalassa osana joka toinen viikko järjestettävää ’korttelikerhon’ tilaisuutta. Työväenopiston opettajan historia-esitelmän ja keskustelun jälkeen syötiin yhteinen keittolounas jonka pitkolaiset aktiivit olivat itse valmistaneet. Ruokailun jälkeisessä syyskokouksessa hyväksyttiin uskomattoman aktiivinen toimintasuunnitelma uudelle vuodelle. Tämä on todella tärkeää työtä yhteisömme hyväksi. More..

KAIKKI SIVUT PITÄJÄNMÄELLÄ TAPAHTUU YMPÄRISTÖ - LUONTO - LIIKENNE

EVELIINA HEINÄLUOMA PITÄJÄNMÄEN TYÖVÄENYHDISTYKSEN VIERAANA: PITSKULLE LUVASSA LISÄRAHAA KAUPUNGIN BUDJETISSA

Kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Eveliina Heinäluoman kanssa keskusteltiin 14 marraskuuta 2019 Helsingin kaupungin ensi vuoden talousarviosta. Pitäjänmäen Työväenyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa kuultiin että kaupunginosaamme varten on talousarvioon sisällytetty erityinen määräraha jota voidaan käyttää esimerkiksi yhteisten tilojen ja puistoalueiden kehittämiseksi. Uusi talousarvio joka lopullisesti hyväksytään kahden viikon kuluttua sisältää myös muita kohtia jotka tekevät mahdolliseksi kehittää Pitskun oloja More..